ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς δημιούργησαν λαμπάδες

μαθητές-του-1ου-ολοήμερου-δημοτικού-σχ-929895

Τις κοινωνικές του δράσεις ξεκίνησε το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ενόψει Πάσχα

Εβαλαν όλο το μεράκι, τη φαντασία και την αγάπη τους και δημιούργησαν μοναδικές λαμπάδες τις οποίες θα προσφέρουν στους συνολικά 65 μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, τους οποίους θα επισκεφθούν ενόψει Πάσχα, την επόμενη Παρασκευή. Ο λόγος για τους 19 λιλιπούτειους μαθητές της α’ τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, οι οποίοι ανοίγουν τις κοινωνικές δράσεις της σχολικής μονάδας με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που έρχονται και με στόχο να δώσουν χαρά.

Η κατασκευή των λαμπάδων ολοκληρώθηκε προχθές. Οι μαθητές της α’ τάξης, δούλεψαν μέσα στην αίθουσα για ένα δίωρο προκειμένου να διακοσμήσουν τις λαμπάδες με όμορφα στολίδια και κορδέλες. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, Ζωή Γεροστάθη, οργανώθηκε «Ημέρα Ανοιχτού Σχολείου», κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς βρέθηκαν στην αίθουσα μαζί με τα παιδιά τους. Τους προμήθευσαν κεριά και υλικά και βοήθησαν τους 19 μαθητές να διακοσμήσουν τις λαμπάδες.

Διακόσμησαν συνολικά 65 λαμπάδες, τις οποίες θα προσφέρουν μαζί με δωράκια που θα αγοράσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. «Είναι η πρώτη κοινωνική δράση που κάνουμε ως σχολείο για φέτος», σημείωσε η κ. Γεροστάθη.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν την επόμενη Παρασκευή τους μαθητές του ειδικού, θα γνωριστούν και θα παίξουν και θα τους προσφέρουν τις λαμπάδες και τα δωράκια για το Πάσχα. Παράλληλα, θα προβληθεί και βίντεο που έχουν ετοιμάσει με ευχές για τις γιορτινές ημέρες.

Οι κοινωνικές δράσεις όμως του σχολείου δεν σταματούν εκεί. Οι μαθητές της γ’ τάξης ήδη προγραμματίζουν επίσκεψη στο Σπίτι Γαλήνης, όπου θα προσφέρουν τρόφιμα και θα βοηθήσουν τις εθελόντριες στην παρασκευή των γευμάτων για τους απόρους.

Τέλος, οι μαθητές της ε’ τάξης θα βάψουν αυγά και να πλάσουν κουλουράκια, τα οποία θα προσφέρουν στους τρόφιμους του Γηροκομείου Βόλου.

Συνολικά 65 λαμπάδες διακόσμησαν μαθητές με συνοδοιπόρους τους γονείς

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου