ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για το «Καλάθι του Νονού»

πρεμιέρα-για-το-καλάθι-του-νονού-929878

Αναζητούν συμφέρουσες λύσεις όσον αφορά τις λαμπάδες και τα παιχνίδια – Πώς αντιδρά η τοπική αγορά

Πρεμιέρα έγινε χθες για το «Καλάθι του Νονού», με σκοπό τη διευκόλυνση των νονών, ώστε να βρουν φθηνά δώρα για τα βαφτιστήρια ενόψει του Πάσχα. Το εν λόγω καλάθι τέθηκε σε εφαρμογή από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και το Μ. Σάββατο στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση των υπόλοιπων καλαθιών που έχει θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δείχνουν τη διστακτικότητά τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έμποροι του Βόλου αναφέρουν πως η διαδικασία για να συμμετέχει κάποιος στο «Καλάθι του Νονού» είναι ιδιαίτερη και γι’ αυτό επιλέγουν να μην συμμετέχουν. Να σημειωθεί, ότι στο καλάθι συμμετέχουν οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ, αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

Βαφτιστήρια και νονοί βρίσκονται, ήδη, στην αναζήτηση της κατάλληλης και πιο συμφέρουσας λαμπάδας. Συγκριτικά με πέρυσι, οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι εμφανείς, αλλά υπάρχουν και οι προσφορές που θα «κερδίσουν» τον καταναλωτή.

«Σε πολλά προϊόντα οι τιμές του καλαθιού του υπουργείου είναι υψηλότερες από τις τιμές που μας έρχονται εμάς τα προϊόντα. Οι ίδιες οι εταιρείες, φέτος, κάνουν σημαντικές εκπτώσεις, που θα ωφελήσουν τον κόσμο περισσότερο από το να επιλέξουν προϊόντα από το «Καλάθι του Νονού, ενώ και εμείς από μόνοι μας κάνουμε ανέκαθεν εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα», επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ιδιοκτήτης καταστήματος με παιδικά παιχνίδια.

Το «καλάθι του Νονού» θα περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας δεν έχει τοποθετηθεί σε σχέση με το καλάθι του νονού.

«Δεν έχουμε εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις σε σχέση με το «Καλάθι του Νονού». Εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει και να δούμε έμπρακτα την πορεία του» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αποστόλης Οντόπουλος.

Απόστολος Οντόπουλος :
Δεν έχουμε εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις σε σχέση με το «Καλάθι του Νονού». Εμείς περιμένουμε να ξεκινήσει και να δούμε έμπρακτα την πορεία του

Σε λίγες ημέρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για το «Καλάθι του Πάσχα» που θα πάρει τη θέση του «Καλαθιού της Σαρακοστής» και θα περιλαμβάνει τρόφιμα και προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου