ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος μαθητών στην εκδήλωση ποίησης

πλήθος-μαθητών-στην-εκδήλωση-ποίησης-929582

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία στη φιλόξενη αίθουσα του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Ιωνίας η εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας. Όπως είναι γνωστό η 21η Μαρτίου με ενέργειες του βολιώτη ποιητή Μιχαήλ Μήτρα έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ποίησης και ο Σύνδεσμος φιλολόγων έχει απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Μαγνησίας να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/τριες ώστε να ασχοληθούν με την ποίηση ως δημιουργοί ,καταθέτοντας τα δικά τους ποιήματα.

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί πλημμύρησαν τη φιλόξενη αίθουσα, η οποία κατακλύστηκε από τα νιάτα της πόλης μας που με περισσό ενθουσιασμό και θέρμη παρουσίασαν τις ποιητικές τους απόπειρες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές /τριες από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο -Λύκειο Ν. Ιωνίας, το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου, το 3ο Λύκειο Βόλου ,το 6ο Λύκειο Βόλου, το 8ο Λύκειο Βόλου, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας, το 5ο,7ο,8ο ,9ο Γυμνάσιο Βόλου, αλλά και σχολεία της περιφέρειας όπως το Λύκειο Αργαλαστής και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Οι φιλόλογοι των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Συνδέσμου και δούλεψαν ακούραστα με τους μαθητές τους για να τους βοηθήσουν να εμπνευστούν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ποιητικές δημιουργίες.

Συγχαρητήρια αξίζουν πρώτα απ’ όλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που με τη φρέσκια ματιά τους και τον προβληματισμό της εφηβείας τους παρέδωσαν κείμενα τόσο δροσερά, τόσο ώριμα που εξέπληξαν όλους ευχάριστα όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Η θεματική ενότητα που προτάθηκε φέτος για αξιοποίηση ήταν το ταξίδι και οι μαθητές/τριες με απαγγελία, δραματοποίηση, μουσική και οπτικοποίηση των σκέψεων τους κάλυψαν όλη τη γκάμα των ταξιδιών (ταξίδια του νου, της ενηλικίωσης, του επέκεινα, σε επικίνδυνες ατραπούς, στη μουσική και αλλού)

Να σημειωθεί πως και φέτος όπως και πέρυσι οι ποιητικές απόπειρες των μαθητών θα συγκεντρωθούν σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και θα τυπωθούν ως ανάμνηση αυτής της υπέροχης εορτής αφιερωμένης στην ποίηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου