ΤΟΠΙΚΑ

Στη Γερμανία οι μαθητές του Γυμνασίου Λεχωνίων

στη-γερμανία-οι-μαθητές-του-γυμνασίου-929539

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο Immanuel-Kant, που βρίσκεται στην πόλη Lachendorf της Γερμανίας πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Λεχωνίων.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning με τίτλο “Tell me…” από τις 13 έως και τις 19 Μαρτίου.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων συνεργάστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία, την Τσεχία και την Ισπανία και πραγματοποίησαν κοινές εκδηλώσεις που προάγουν την συνεργασία μεταξύ των μαθητών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές μελέτησαν το μύθο των αδελφών Grimm, “Allerleirauh” και τον παρουσίασαν δραματοποιημένο με τη μορφή θεάτρου σκιών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές του Γυμνασίου Λεχωνίων ήρθαν σε επαφή με την παράδοση και τους μύθους της Γερμανίας και οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων με την τεχνική του θεάτρου σκιών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Bergen-Belsen. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου.

Από το Γυμνάσιο Λεχωνίων συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης Αλεξίου Δάφνη, Λιάμπα Μάρθα και Σαμαρά Κλεοπάτρα και οι εκπαιδευτικοί Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Μπουτζιώνας Νικόλαος και Ξάφης Κωνσταντίνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου