ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

δράσεις-μετάβασης-από-το-νηπιαγωγείο-929534

Από τους μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου και του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη δράση μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο για το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Τα νήπια του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου και οι μαθητές της Α’ τάξης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου έκαναν μαζί μάθημα με σκοπό την ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία την Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου κ. Ευαγγελίας Σδρούλια τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αρίστης Αγερώτη και Ελένης Παπαδημητρίου, τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Πόπη Γεραμπίνη και την Ανδριάννα Ρώσσιου δασκάλα της Α ‘ τάξης του δημοτικού. Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου υποδέχτηκε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και τους ξενάγησε στους χώρους του σχολείο. Στη συνέχεια τα παιδιά οδηγήθηκαν στην Α τάξη όπου η κ. Ανδριάννα Ρώσσιου και οι μαθητές της τάξης παρουσίασαν στα νήπια την τάξη τους. Έπειτα τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου έκαναν μαζί μάθημα, το οποίο είχε σχεδιαστεί από κοινού από τις νηπιαγωγούς και τη δασκάλα ης Α΄ τάξης.

Το μάθημα είχε περιβαλλοντικό περιεχόμενο, αφορούσε το νερό και τη σωστή χρήση του και συνδυάστηκε και με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που ήταν στις 22 Μαρτίου. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης του δημοτικού δημιούργησαν δύο αφίσες με θέμα την σπατάλη και τη σωστή χρήση του νερού. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έκαναν την εικονογράφηση και του δημοτικού έγραψαν το κείμενο πάνω στις αφίσες. Όλα τα παιδιά χόρεψαν το παραδοσιακό τραγούδι «η Γερακίνα». Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του μαθήματος αποτελούσε μέρος εργαστηρίων δεξιοτήτων που υλοποιούνταν κατά το τρέχον σχολικό έτος στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία των νηπιαγωγών και της δασκάλας της Α΄ τάξης ξεκίνησε από την αρχή του σχολικού έτους με την επιλογή εργαστηρίων δεξιοτήτων από κοινές θεματικές ενότητες.

Στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων από τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» το εργαστήριο «Οι Νερο…εξερευνητές! η σημασία της σωστής διαχείρισης νερού» και από τη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία» το εργαστήριο «STE(Α)M και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από τον κύκλο του Νερού και την Υδροδυναμική». Από την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων από τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» το εργαστήριο «Το νερό» και από τη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και καινοτομώ – Δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία» το εργαστήριο «Η εκπαιδευτική ρομποτική μέσα από τον κύκλο του νερού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου