ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστικό εργαστήρι από το ΠΙΟΠ για μαθητές στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Βόλου

εικαστικό-εργαστήρι-από-το-πιοπ-για-μα-929355

Εικαστικό εργαστήρι «Ζωγράφισε ένα πασχαλινό πουλί», για σχολικές ομάδες Γ´ Δημοτικού οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 10:30 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το εργαστήρι εμπνέεται από την πρωτοβουλία «Ζωγράφισε Ένα Πουλί» (Draw a Bird Day), η οποία έχει καθιερωθεί την 8η Απριλίου κάθε έτους, τιμώντας την ημέρα μνήμης της Ντόρι Κούπερ. Η επίσκεψη του μικρού κοριτσιού στον τραυματισμένο θείο της, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Αγγλία, γίνεται η αφορμή να γεμίσουν οι τοίχοι ενός νοσοκομείου με σκίτσα πουλιών. Μπορεί μια ζωγραφιά να επηρεάσει τη διάθεση και την ψυχολογία ενός ανθρώπου και να γίνει όχημα έκφρασης συναισθημάτων;

Τα παιδιά, αφού ανακαλύψουν τη συγκινητική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την ευεργετική επίδραση της τέχνης στη ζωή των ανθρώπων. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία τους, θα ζωγραφίσουν με δαχτυλομπογιές πουλιά σε πασχαλινές κάρτες για να τις χαρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Πολυχώρος Τσαλαπάτα – Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου