ΤΟΠΙΚΑ

Nέοι αεροπορικοί προορισμοί από Αγχίαλο

nέοι-αεροπορικοί-προορισμοί-από-αγχία-929067

Επτά ευρωπαϊκά δρομολόγια και ένα εθνικό στα πλάνα του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος

Δύο νέες πτήσεις έρχονται να προστεθούν, και επίσημα, στα πλάνα λειτουργίας το φετινό καλοκαίρι του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, οι οιωνοί για τη νέα σεζόν διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικοί με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι η τουριστική κίνηση ενδεχομένως να ξεπεράσει και τα περσινά επίπεδα.

Ρεπορτάζ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και οι νέοι δύο προορισμοί της Ευρώπης που έρχονται να συνδεθούν με τη Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Πριν από λίγες ημέρες, η αεροπορική εταιρεία Eurowings γνωστοποίησε ότι στο δυναμικό της εταιρείας προστίθεται ακόμη ένα δρομολόγιο, το Στουτγκάρδη – Ν. Αγχίαλος, ενώνοντας έτσι τη Μαγνησία με τρίτη γερμανική πόλη.

Η προσθήκη των νέων δρομολογίων είναι ενδεικτική της αυξημένης ζήτησης που καταγράφει ο αερομεταφορέας για ταξίδια στους συγκεκριμένους προορισμούς.

«Ακόμη δύο διεθνείς προορισμούς εντάξαμε στο φετινό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα πάνε πολύ καλά. Ο ένας προορισμός είναι το Μπρνο της Τσεχίας, που είχε ανακοινωθεί λίγο καιρό πριν και θα συνδέεται με μία πτήση εβδομαδιαίως, και ο δεύτερος είναι η Στουτγκάρδη που θα ξεκινήσει με μία πτήση εβδομαδιαίως, αλλά υπάρχει πρόβλεψη και για δεύτερη εντός της θερινής σεζόν», αναφέρει ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η σεζόν για το αεροδρόμιο θα ξεκινήσει στις 13 Μαΐου με πρώτα δρομολόγια να είναι αυτά του Μονάχου και του Παρισιού, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

«Φέτος θα έχουμε πτήσεις για Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο και Μπρνο, ενώ σε εθνικό επίπεδο διατηρούμε την πτήση με το Ηράκλειο Κρήτης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσθήκη επιπλέον δρομολογίου σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε κιόλας» επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά και την έλευση των τουριστών που θα επισκεφτούν την περιοχή μας. «Θεωρούμε ότι η φετινή κινητικότητα θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή. Μόλις πέρυσι είχαμε 45.000 αφίξεις και αναχωρήσεις από τον αερολιμένα της Αγχιάλου με τη μεγαλύτερη γκάμα των επιβατών να είναι τουρίστες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Αγχίαλος είναι σημαντικός επιλέξιμος προορισμός», τονίζει.

Στον απόηχο του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Ευσταθίου αναφέρει ότι στα αεροδρόμια της χώρας μας δεν ισχύουν οι ίδιες συνθήκες που ίσχυαν στον σιδηρόδρομο και οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα. «Τα μέτρα που παίρνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας στη Μαγνησία, είναι πολύ υψηλά και αυστηρά. Δεν υπάρχουν κενά και ελλείψεις και οι έλεγχοι είναι πιο συχνοί», αναφέρει σχετικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου