ΤΟΠΙΚΑ

Σκουπιδότοπος το προαύλιο του αεροδρομίου Αγχιάλου

σκουπιδότοπος-το-προαύλιο-του-αεροδρ-929042

Εικόνες ντροπής με εκατοντάδες σακούλες απορριμμάτων σε δημόσια θέα….

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, καθώς δεκάδες σακούλες σκουπιδιών έχουν μετατρέψει σε απέραντο σκουπιδότοπο τον χώρο εδώ και μήνες.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των αεροπορικών δρομολογίων σε επτά ευρωπαϊκούς και έναν εθνικό προορισμό ο αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου θυμίζει περισσότερο σκουπιδότοπο παρά ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Περίοικοι επισημαίνουν ότι τα σκουπίδια «πνίγουν» τον χώρο εδώ και μήνες. Εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών και χιλιάδες σκόρπια απορρίμματα διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό μία άθλια εικόνα κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου.

Την ίδια ώρα που έγινε γνωστή η είδηση ότι η Μαγνησία κατάφερε να προσελκύσει νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η εικόνα του αεροδρομίου να είναι «περικυκλωμένο» από σκουπίδια, δεν συνάδει με διεθνή προορισμό υψηλών προδιαγραφών, όπως είναι ο Βόλος και η Μαγνησία.

Χιλιάδες τουρίστες αναμένονται να προσέλθουν στη Μαγνησία, το αμέσως επόμενο διάστημα και η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσουν είναι, τουλάχιστον, ντροπιαστική.

«Από το αεροδρόμιο δεν υπάρχει κάποιος να επιληφθεί της κατάστασης; Ποιος είναι αρμόδιος για την καθαριότητα του αεροδρομίου;», αναρωτιούνται πολίτες που διέρχονται καθημερινά από την περιοχή και απευθύνθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι σωροί από τα σκουπίδια ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο κτίριο του αεροδρομίου έχουν κυριολεκτικά «πνίξει» τον εξωτερικό χώρο του αερολιμένα, με τους πολίτες να αναρωτιούνται, θα επιληφθεί κάποιος της κατάστασης ή θα γίνει πρεμιέρα στα ευρωπαϊκά δρομολόγια «παρέα» με τα σκουπίδια;

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου