ΤΟΠΙΚΑ

Κόβει η ΑΝΕΣ την έκπτωση για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών

κόβει-η-ανεσ-την-έκπτωση-για-τις-μετακι-92773

Την απόφαση της για την ανάκληση της έκπτωσης στα εισιτήρια για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά των Β. Σποράδων μέχρι νεωτέρας, γνωστοποίησε σήμερα η ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΣ Ferries, η οποία έγινε μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας να δρομολογηθούν περισσότερα πλοία στην γραμμή Βόλου -Β. Σποράδων.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΣ σχετικά με το υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας από τη Διοίκηση της ΕΛΜΕ επισημαίνονται τα εξής:

Στην πρώτη παράγραφο αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Β. Σποράδες γίνεται με ένα πλοίο, που είναι γνωστό.

Η δεύτερη παράγραφος λειτούργησε επικουρικά στην επισυναπτόμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μετακίνησή τους από το Νοέμβριο του 2017 έως τις 19/02/2018, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων ώστε να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που είναι απαίτηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν.

Ως συνδικαλιστικό όργανο λοιπόν έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους και απευθυνόμαστε στην Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων και όχι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Με το υπόμνημά μας θίξαμε το πρόβλημα έχοντας κατά νου τις ανάγκες των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία. Επομένως δεν κατανοούμε την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είχε παραχωρηθεί στους εκπαιδευτικούς για τη μετακίνησή τους, εκτός εάν με αφορμή αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν τη διακοπή μιας δίκαιης κοινωνικής παροχής”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου