ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη… στο λεπτό με 21χρονη από την Αγχίαλο

απάτη-στο-λεπτό-με-21χρονη-από-την-αγχί-927280

Θύμα κλοπής του τραπεζικού της λογαριασμού 21χρονη από τη Νέα Αγχίαλο

Ήθελε να πουλήσει το κινητό της και έβαλε αγγελία σε δημοφιλή ιστότοπο και στο τέλος της έκλεψαν 200 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Επικίνδυνες έχουν αποδειχθεί οι συναλλαγές με την μέθοδο «λεφτά στο λεπτό» και την «πάτησε» μια 21χρονη από τη Νέα Αγχίαλο. Εβαλε αγγελία για πώληση του κινητού της στο ποσό των 450 ευρώ και ανταποκρίθηκε ένας ενδιαφερόμενος από την Κόρινθο. Συνεννοήθηκαν να της καταθέσει μία προκαταβολή 200 ευρώ με τη μέθοδο «λεφτά στο λεπτό» και όχι μόνο δεν τα κατέθεσε, αλλά της αφαίρεσε 200 ευρώ.

Η υπηρεσία λειτουργεί χωρίς την χρήση κάρτας, το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός κωδικού ανάληψης μετρητών μιας χρήσης και η αποστολή του με extraPIN στο κινητό του πελάτη -αποστολέα και καταχώρηση εντολής για αποστολή χρημάτων. Όποιος γίνει αποδέκτης στο PIN αυτομάτως έχει την δυνατότητα ανάληψης του ποσού που ο χρήστης καθορίζει από οποιοδήποτε μηχάνημα ATM.

Από το ATM τράπεζας της Κορίνθου τα χρήματα τράβηξε ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, 52 ετών, που ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες της τράπεζας και καταδικάστηκε χθες ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 18 μήνες φυλάκιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου