ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις για θέσεις ΑμεΑ και διαβάσεις από Τροχαία και Δημοτική

παρεμβάσεις-για-θέσεις-αμεα-και-διαβά-926739

Καταγραφή προβλημάτων και δράσεις δρομολογούν από κοινού Τμήμα Τροχαίας Βόλου και Δημοτική Αστυνομία Βόλου

Θέσεις ΑμεΑ και διαβάσεις πεζών που έχουν ξεθωριάσει και παραβιάζονται, θέσεις πάρκινγκ στο πλαίσιο του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης που έχουν σχεδόν… «εξαφανιστεί» από το οδόστρωμα, αλλά και κακές πρακτικές οδηγών που παρκάρουν πάνω σε πεζοδιαβάσεις, σε διπλές σειρές για να κάνουν τη δουλειά τους στο κέντρο, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα σε ώρες αιχμής, βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» μικτού κλιμακίου της Τροχαίας Βόλου και του Δήμου Βόλου.

Ο νέος Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, Στέλιος Βαρβάρης, μαζί με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσσα Μορφογιάννη και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας, Αρη Σαββάκη, περπάτησαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα και κακές συμπεριφορές και από κοινού να προχωρήσουν σε μια σειρά δράσεων για τη διευκόλυνση της κίνησης στο κέντρο όλων: ΑμεΑ, πεζών και οχημάτων.

Ηδη ο κ. Σαββάκης παρέδωσε στον διοικητή της Τροχαίας, λίστα με 200 θέσεις ΑμεΑ σε Βόλο και Ν. Ιωνία, προκειμένου άμεσα, μικτό κλιμάκιο με τη Δημοτική Αστυνομία να προχωρήσει σε έλεγχο. Θα ελεγχθεί αν οι θέσεις είναι οριοθετημένες ή αν έχουν ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται. Οπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν θέσεις και διασταυρωθεί μέσω της Βιώσιμης Κινητικότητας ότι είναι «ενεργές», θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις συντήρησης προκειμένου να είναι εμφανείς και να αποτρέπονται φαινόμενα κατάληψής τους από οχήματα άλλων οδηγών.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί λίστα με τα σημεία στα οποία οι διαβάσεις έχουν ξεθωριάσει ή έχουν… «εξαφανιστεί», προκειμένου να φρεσκαριστούν. «Αυτή την περίοδο εξελίσσονται και έργα ασφαλτοστρώσεων. Είναι στην αρμοδιότητα του εργολάβου να παραδίδει τον δρόμο όπως ήταν, με τις θέσεις διαγραμμισμένες και τις διαβάσεις, αλλά θα συμβάλλουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Εμφαση θα δοθεί και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, το οποίο κοινός στόχος Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας, είναι να καταστεί «φιλόξενο» για όλους τους χρήστες. «Από την πρώτη εξόρμησή μας διαπιστώσαμε ότι οδηγοί αφήνουν τα οχήματά τους πάνω σε διαβάσεις πεζών για να πεταχτούν στις δουλειές τους, άλλοι διπλοπαρκάρουν και παρά τις συστάσεις που τους απευθύνονται δεν φεύγουν μέχρι να δουν να βγαίνει… μπλοκάκι για τη βεβαίωση παράβασης», είπε από την πλευρά της η κ. Μορφογιάννη.

Για το σκοπό αυτό, Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία αποφάσισαν να κάνουν από κοινού, ενημερώσεις στα σχολεία, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους πολίτες αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα ειδικά, η Δημοτική Αστυνομία Βόλου, είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τα μέτρα αστυνόμευσης που θα ισχύσουν, ενόψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου