ΤΟΠΙΚΑ

Αναψε «φωτιές» το άρθρο του Γ. Αντωνιάδη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

αναψε-φωτιές-το-άρθρο-του-γ-αντωνιάδ-926313

«Εξέφρασα εύλογους προβληματισμούς» ξεκαθάρισε ο Γ. Αντωνιάδης στο κόμμα που ζήτησε… εξηγήσεις – Τι διαμείφθηκε με Γ. Ζώγα για τον Αλμυρό

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν μία προσωρινή… ανάπαυλα από την προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές και να ασχοληθούν με τις αυτοδιοικητικές κάλπες, που όμως έπονται για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ετσι, η προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής στον Βόλο, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για να ασχοληθεί με τον προεκλογικό σχεδιασμό, «αφιερώθηκε» στον Γιάννη Αντωνιάδη, τέως υποψήφιο βουλευτή του κόμματος με μακρά θητεία στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Συνασπισμό παλαιότερα, και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θ. Ζώγα.

Ο κ. Αντωνιάδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις… με αφορμή το άρθρο που δημοσίευσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις 7 Μαρτίου αναφορικά με τον Δήμο Βόλου και άναψε πολιτικές «φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αντωνιάδης μέσω του άρθρου του με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές» άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η αυτοδιοικητική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν «ένας υποψήφιος δήμαρχος – σωτήρας μπορεί τώρα στο παραπέντε να αναλάβει το βάρος των ευθυνών», σχολιάζοντας τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναψε πολιτικές φωτιές… το άρθρο του Γιάννη Αντωνιάδη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ δυσφόρησε με τα όσα δημοσίως έγραψε ο κ. Αντωνιάδης εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, εκτιμώντας ότι με τα όσα επισημαίνει τάσσεται υπέρ της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συζήτησης στη Νομαρχιακή Επιτροπή, ο ίδιος φέρεται να επισήμανε ότι αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει τη γνώμη του και αναρωτήθηκε από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της Αριστεράς, ενοχλείται από τη διαφορετική άποψη. Επίσης φέρεται να διευκρίνισε ότι στόχος του ήταν να «επισημάνω ότι δεν ασκούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο όπως πρέπει και να θέσω εύλογους προβληματισμούς ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αναφορικά με τη στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα». «Κακώς κάποιοι το εξέλαβαν ως στήριξη στη δημοτική αρχή», ξεκαθάρισε ακόμη ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συζήτηση που έγινε το θέμα θεωρείται λήξαν. Αυτό τουλάχιστον αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντωνιάδη.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ληφθεί απόφαση, καθώς ενόψει των εθνικών εκλογών η Νομαρχιακή Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν εσωκομματικές εντάσεις.

Το «μέτωπο» με Ζώγα στον Αλμυρό

Το δεύτερο «μέτωπο» που αποφάσισε να κλείσει στην προχθεσινή συνεδρίασή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η υποψηφιότητα του Γιώργου Θ. Ζώγα στον Αλμυρό. Ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι κατέρχεται ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στον Αλμυρό «κόντρα» στον σημερινό δήμαρχο Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, τον οποίο στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής φέρεται να του διαμήνυσαν ότι η απόφασή του δημιουργεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επέκριναν ότι το κόμμα έχει διαδικασίες τις οποίες δεν ακολούθησε, δίχως όμως να επισημάνουν ποιες είναι αυτές.

Στη συζήτηση δεν τέθηκε από κανέναν θέμα να παραιτηθεί ο κ. Ζώγας από περιφερειακός σύμβουλος, όπως γράφτηκε σε μερίδα του Τύπου.

Ο κ. Ζώγας πάντως ξεκαθάρισε ότι η υποψηφιότητά του ισχύει και ότι ο ίδιος δεν θέλει το χρίσμα κανενός κόμματος. «Θα είμαι ανεξάρτητος. Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι ενδιαφέρομαι για τον δήμο», φέρεται να υπογράμμισε (η συζήτηση μαζί του έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης).

Το ίδιο επανέλαβε χθες ο κ. Ζώγας και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προσθέτοντας πως σε ό,τι τον αφορά παραμένει περιφερειακός σύμβουλος και παράλληλα με τους συνεργάτες του συνεχίζουν τις επαφές με τους πολίτες του δήμου Αλμυρού ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Τέλος, σημειώνεται πως στη συνεδρίαση δεν παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές του κόμματος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, που απουσίαζαν στην Αθήνα λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου