ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη σε λιμάνι και λιμεναρχείο Βόλου για το ΚΚΕ Μαγνησίας

επίσκεψη-σε-λιμάνι-και-λιμεναρχείο-βό-926237

«Απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών: κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων»

Περιοδεία στο Λιμεναρχείο Βόλου και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ, Παπαδημητρίου Γιάννα και Ριζόπουλος Απόστολος μαζί με το μέλος της Τ.Ε. Μαγνησίας Νάνο Απόστολο.

Στη συνάντηση που είχαν με τη Λιμενάρχη Βόλου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμεναρχείου και του χώρου ευθύνης του, τις υποδομές, την επάρκεια του προσωπικού και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι υποψήφιοι περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Λιμεναρχείου και της Λιμενική Αστυνομίας, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν συγκλονισμένοι από τα το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη ζητώντας να εξακριβωθούν οι πραγματικές ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ με τον οποίον συζήτησαν τις εξελίξεις σε σχέση με το λιμάνι του Βόλου, τον προγραμματισμό των έργων με βάση το master plan και την πορεία ιδιωτικοποίησης του, καθώς επίσης και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρηματικά σχήματα.

Στη συζήτηση που είχαν με τους εργαζόμενους του ΟΛΒ αναφέρθηκαν στη θέση του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και στον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, με όποια μορφή κι αν προωθείται. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΒ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και την ανασφάλεια που αισθάνονται, για το αν θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους και για τους όρους απασχόλησής τους, εφόσον δε διασφαλίζονται με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι και με τις δυο μορφές ιδιωτικοποίησης, είτε με υποπαραχώρηση είτε με παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου, πάνω στο οποίο αντιπαρατίθενται ο ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, επιδιώκεται η απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών, η παράδοσή τους στους επιχειρηματικούς ομίλους για περισσότερα κέρδη. Η ιδιωτικοποίηση βαθαίνει και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και έχει δραστικά αρνητικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμα της COSCO είναι χαρακτηριστικό. Έχει οδηγήσει στη δραστική αύξηση του κόστους μεταφορών, σε βάναυσες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους, ενώ ο τρόπος μετακίνησης εμπορευμάτων και προσώπων καθορίζεται από μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους. Οι κίνδυνοι μεγεθύνονται για το λαό του Βόλου, αφού το λιμάνι ανάμεσα σε άλλες λιμενικές υποδομές, προορίζεται να γίνει διαμετακομιστικός κόμβος στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ, να γίνει μια ακόμη αμερικανικανονατοϊκή βάση, με άμεση εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σ’ αυτές τις αντιλαϊκές εξελίξεις και να δυναμώσουν και με τη ψήφο τους το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, που είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται, μέσα και έξω από τη βουλή, τη προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου