ΤΟΠΙΚΑ

4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ: 9 συλλήψεις κι 11 διακομιδές από τις λιμενικές υπηρεσίες τον Φεβρουάριο

4η-πε-δι-λ-σ-9-συλλήψεις-κι-11-διακομιδές-απ-926022

Η λεπτομερής δραστηριότητα των Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής:

ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) ιδρύθηκαν το 2001, αποτελούν Περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αρμοδιότητα τον έλεγχο και τον συντονισμό της δραστηριότητας των Υπαγόμενων Λιμενικών Αρχών.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης επί των ηπειρωτικών ακτών της χώρας στους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και επί τη αντίστοιχης χωρικής θάλασσας, με όρια που εκτείνονται από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας, Στυλίδας, Αιδηψού, Σκιάθου, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.

Με γνώμονα αφενός την προβολή του έργου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφετέρου την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού μέσω των τοπικών ΜΜΕ, καθιερώνεται το παρόν Δελτίο Τύπου το οποίο θα αποστέλλεται μηνιαίως.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ

Γνωρίζεται ότι κατά το μήνα ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2023 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

α) Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (09) άτομα και ειδικότερα:

– Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από το Κ.Λ. Χαλκίδας.

– Ένα (01) άτομο για παράβαση του νόμου περί Κλοπών και Διαρρήξεων από το Κ.Λ. Βόλου.

– Τρία (03) άτομα για παράβαση του νόμου περί Υπαίθριου Εμπορίου από το Κ.Λ. Βόλου.

– Τέσσερα (04) άτομα για Λοιπά Αδικήματα από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας και Στυλίδας.

β) Σε περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Βόλου εντός του Παγασητικού Κόλπου, Φ/Γ πλοίο έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης. Εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στον Εμπορικό Λιμένα Βόλου όπου παρέμεινε έως την αποκατάσταση της βλάβης. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος ούτε και τραυματισμός κάποιου επιβαίνοντα.

Σε περιοχή δικαιοδοσίας του Λ/Χ Στυλίδας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή του δίαυλου του λιμένα Στυλίδας ρυμουλκό πλοίο προσάραξε σε αβαθή. Με τη συνδρομή έτερου Ρ/Κ αποκολήθηκε από τα αβαθή και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Στυλίδας όπου παρέμεινε έως την αποκατάσταση της βλάβης. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος ούτε και τραυματισμός κάποιου επιβαίνοντα.

γ) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά έντεκα (11) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

– Τρεις με ιδιωτικά σκάφη και τέσσερις με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

– Τέσσερις με ιδιωτικά σκάφη από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

δ) Βεβαιώθηκαν πεντακόσιες δέκα τέσσερις (514) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους δέκα εννιά χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ (19.585€).

ε) Πραγματοποιήθηκαν τριάντα εννέα (39) έλεγχοι μέθης.

στ) Πραγματοποιήθηκαν σαράντα πέντε (45) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας: Βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) παραβάσεις, εκ των οποίων οι είκοσι εννέα (29) ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν: εκατόν δεκατέσσερα κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (114,800 kgr) όστρακα των ειδών ¨κυδώνια¨, ¨γυαλιστερές¨, ¨πορφύρες¨ και ¨στρόμπια¨, επτακόσια πενήντα δύο (752) άτομα αχινοί, χίλια σαράντα εννέα (1.049) ζώντα άτομα ¨ολοθούριο¨, χίλια εξήντα κιλά (1.060) ¨γαύρου¨, ένα χταπόδι, και οκτώ (08) τεμάχια όστρακα του είδους ¨φούσκες¨. Επίσης κατασχέθηκαν τα εξής αλιευτικά εργαλεία: δεκαπέντε (15) ¨κιούπια¨ μη προβλεπόμενων διαστάσεων, ογδόντα (80) μέτρα μανωμένα δίχτυα, μία (01) αυτοσχέδια πηρούνα, ένας (01) μεταλλικός γάντζος και μία τσουγκράνα (πηρούνα).

Κατά τους ελέγχους του Υπαίθριου Εμπορίου κατασχέθηκαν διακόσια εξήντα επτά (267) αντικείμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου