ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τη χειραφέτηση της γυναίκας

με-επιτυχία-η-εκδήλωση-του-κκε-μαγνησί-925978

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ με θέμα: «Τολμάμε με δυνατό ΚΚΕ παντού. Στον δρόμο για την πραγματική ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας» με ομιλήτρια την Χρυσούλα Τασολάμπρου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων ανέφερε : (…) Καλούμε κάθε γυναίκα που οργίζεται από τις στιγμές που ζήσαμε με το έγκλημα στα Τέμπη να δυναμώσουμε το αγωνιστικό ρεύμα της σύγκρουσης με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν απροστάτευτο τον λαό και τα παιδιά του, επειδή προστατεύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ομίλων. Αυτό είναι και το χρέος μας απέναντι στα θύματα, η στάση του καθενός και της καθεμιάς μας από εδώ και πέρα για να ανατρέψουμε αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γι΄ αυτό κάθε γυναίκα έχει μπροστά της μια κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της επιλογή. Να δείξει εμπιστοσύνη στο σύνθημα που γεννήθηκε μέσα στις καθημερινές μάχες: Ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ (…).

(…) Σήμερα μπορεί ακόμα και η πιο νέα γυναίκα, κοπέλα να δει τελικά ότι είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είτε με οποιοδήποτε άλλη πολυκομματική κυβέρνηση δημιουργηθεί η πολιτική που εφαρμόζεται για την ίδια και την οικογένειά της είναι η ίδια με μικρές διαφορές εάν θέλετε αλλά στο αποτέλεσμα είναι η ίδια. Γιατί όπως παραδέχονται και οι ίδιοι διά στόματος Τσαπανίδου αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Αυτό φάνηκε και με την πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των μεταφορών που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας, που ο ένας έραβε και άλλος ξήλωνε. Και ας αφήσει στην άκρη ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί πίεσης λόγω μνημονίου που και ο ίδιος ψήφισε ή ότι αυτός κυβέρνησε για μόνο 4 χρόνια. Είδαμε και την αντιπολίτευση που δεν πιεζόταν δήθεν όπου ψήφισε πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 75%. Μάλιστα αυτοί οι νόμοι είναι οι νόμοι που ισοπεδώνουν δικαιώματα και τη ζωή του λαού (…).

(…) Ας σκεφτεί αγαπητές φίλες η καθεμία από εμάς: Τι σχέση έχει η γυναίκα εργαζόμενη στο μάρκετ, η αυτοπασχολούμενη, η αγρόττισσα, η νέα κοπέλα που προσπαθεί να στεριώσει σε μια δουλειά, με την Κ. Κεραμέως της ΝΔ που απειλεί τις νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς για παρακράτηση μισθού εάν δεν κάνουν αξιολόγηση, την Κ. Καϊλή του ΠΑΣΟΚ όπου στηρίζει το προπύργιο διαφθοράς της ΕΕ και τα λόμπι, την Κ. Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ που επέκτεινε τον νόμο Βρούτση της ΝΔ και πλέον ο κατώτερος μισθός καθορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης με βασικό κριτήριο την “αντοχή” της οικονομίας, την προστασία της “ανταγωνιστικότητας” των επιχειρήσεων και όχι μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων με τα συλλογικά όργανα του κινήματος. Καμία θα πούμε εμείς. Γιατί δυστυχώς τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν και άρωμα γυναίκας και στην χώρα μας και στην Ευρώπη και Παγκόσμια. Γιατί όλες αυτές έβαλαν το χεράκι τους για να ενισχύονται πλευρές τις ανισοτιμίας των γυναικών ενισχύοντας κοινωνικούς και οικονομικούς καταναγκασμούς που κάνουν την γυναίκα μεγάλο θύμα των κοινωνικών διακρίσεων, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καταπίεσης και βίας (…).

(..) Απέναντι σε ένα σύστημα που γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό, η πρόταση του ΚΚΕ στις γυναίκες της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας, είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης. Ένας δρόμος, που βάζει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, γυναίκα κι άνδρα, το παιδί, τον συνταξιούχο, και την ικανοποίηση των συνεχώς διευρυνόμενων αναγκών τους.

Έχουμε πρόγραμμα επιστημονικά επεξεργασμένο, πρόγραμμα εργατικής – λαϊκής διακυβέρνησης – εξουσίας το οποίο έχει ως βάση την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της κοινωνικής παραγωγής, των κοινωνικών υπηρεσιών.

Σε αυτήν την εργατική – λαϊκή εξουσία θα πάρει σάρκα και οστά η πιο βαθιά και πλατιά έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θα καταργηθεί κάθε διάκριση, κάθε καταναγκασμός και πρώτα απ’ όλα η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτή την κοινωνία τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, μπορεί να απελευθερωθεί κάθε γυναίκα από οικονομικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς (…)

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ειρήνη Γκισγκίνη, μέλος του Συμβουλίου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: (…) Η γενιά μας έχοντας μεγαλώσει μέσα στην κρίση συνεχίζει να έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα του συστήματος αυτού. Αδιέξοδα που οι νέες κοπέλες και τα νέα ζευγάρια βιώνουν καθημερινά στη ζωή τους. (…) Η πλειοψηφία των νέων γυναικών δουλεύει με ωράρια λάστιχο και στην καλύτερη περίπτωση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ότι επίδραση έχει αυτό στο να σχεδιάζουμε στην ζωή μας, στην απόφασή μας να κάνουμε οικογένεια (…) Απέναντι στην όποια εκμετάλλευση βιώνει η νέα γυναίκα όπλο μας είναι η οργάνωση στους συλλόγους και στα σωματεία μας και ο καθημερινός αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά μαχητικά και αταλάντευτα δείχνοντας την πραγματική διέξοδο κόντρα στην σαπίλα και τον βούρκο της σημερινής καπιταλιστικής κοινωνίας. (…) Καλούμε κάθε γυναίκα να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της, στην πάλη για την ισοτιμία και την χειραφέτηση της ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου