ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικός» προσπάθησε να κλέψει βενζινάδικο, αλλά τρόμαξε από τον συναγερμό

ποντικός-προσπάθησε-να-κλέψει-βενζ-925873

Καταβεβλημένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 21χρονου κατηγορούμενου στο δικαστήριο – Ακόμη οχτώ κλοπές και πολλές απόπειρες στο ιστορικό του

Ο πατέρας ενός 21χρονου νεαρού που έχει «ρημάξει» στις κλοπές επιχειρήσεις στον Βόλο ήταν ο «πρωταγωνιστής» χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου εξομολογήθηκε στη δικαστική έδρα, φανερά καταβεβλημένος από τη νέα περιπέτεια, όλες του τις προσπάθειες για να στηρίξει το παιδί του.

Τελευταία απόπειρα κλοπής του νεαρού, αυτή σε βενζινάδικο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο Διμήνι, όπου έσπασε με σφυρί την τζαμαρία για να εισβάλλει στο εσωτερικό της επιχείρησης αλλά τρόμαξε από τον συναγερμό.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ενημερώθηκε τα ξημερώματα από την εταιρεία φύλαξης που περιπολούσε στην περιοχή και η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν άμεσα τον δράστη, που αναγνωρίστηκε μέσα από το βιντεοληπτικό υλικό, ενώ όταν έγινε γνωστή η ταυτότητά του διαπιστώθηκε πως έχει στο «βιογραφικό» του ακόμα οκτώ κλοπές και αρκετές απόπειρες.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου έδειξε να συμμερίζεται την αγωνία του πατέρα που δεν μπορεί να βρίσκεται καν σε επαφή με τον γιο του γιατί έχει επιλέξει να ζει σε ένα εγκαταλειμμένο παράπηγμα με την φίλη του, αλλά δήλωσε πως το παιδί έπρεπε να τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Ο νεαρός στην απολογία του δεν παραδέχτηκε πως τρόμαξε από τον συναγερμό και για να ελαφρύνει την θέση του είπε πως μετάνιωσε την πράξη του όταν «έριξε» με το σφυρί την τζαμαρία. Παραδέχτηκε, όμως, τη δράση του, που τον έχει καταστήσει πρόσωπο γνώριμο στην αστυνομία. Ζήτησε συγγνώμη από τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου και παρουσίασε την ζωή του ως «κλοσάρ» που πουλάει σίδερα για να εξασφαλίζει τροφή και τσιγάρα.

Ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, με αναστολή και η πρόεδρος του δικαστηρίου κατέστησε σαφές πως την επόμενη φορά ο δρόμος θα είναι η φυλακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου