ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται Ακαδημία Θεολογικών Τεχνών

ιδρύεται-ακαδημία-θεολογικών-τεχνών-925845

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή του κτηρίου που θα «φιλοξενήσει» σχολές της τοπικής εκκλησίας

Μπαίνουν οι βάσεις ώστε μετά από πολλά χρόνια να αξιοποιηθεί το Οικοτροφείο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Αναλήψεως, καθώς θα μετατραπεί σε Ακαδημία Θεολογικών Τεχνών, φιλοξενώντας τη Σχολή Αγιογραφίας και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, με πάνω από 300 νέους σπουδαστές.

Η ανακατασκευή του παλιού Οικοτροφείου συμφωνήθηκε μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και χθες υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση του έργου, ύψους πάνω από 2 εκατ. ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε το έργο μεγάλο, ανθρώπινο, χρήσιμο, πρωτοποριακό, μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς η Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών θα δώσει διέξοδο στις εκκλησιαστικές τέχνες, αλλά και στην πιστοποίηση αυτών.

«Είναι ένα έργο προς όφελος της κοινωνίας της, εκκλησίας και όλης της περιοχής, καθώς θα γίνει ένα στολίδι στο κέντρο του Βόλου», πρόσθεσε.

Το κτήριο που θα ανακατασκευαστεί για να λειτουργήσει η Ακαδημία Θεολογικών Τεχνών, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη με Αναλήψεως

«Παρών» στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος , ο οποίος ανακοίνωσε εκτός από την αναβάθμιση του κτηρίου του παλιού Οικοτροφείου και την απόκτηση από την Μητρόπολη φορέα για τη Δια Βίου Μάθηση. Δηλαδή ο φορέας της Μητρόπολης θα μπορεί να δίνει τη δυνατότητα σε νέους να αποκτούν προσόντα αναγνωρισμένα και από το Υπουργείο.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για ένα κτήριο που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και στην τοπική Εκκλησία, το γνωστό Οικοτροφείο του Βόλου μέσα στο οποίο στεγάστηκαν παιδιά που σπούδασαν, έγιναν στη συνέχεια ιερείς, αλλά μετά έπαψε να έχει αξία και σημασία διότι δεν χρειαζόταν πλέον ως Οικοτροφείο. Με την παρέμβαση της Περιφέρειας αυτό το κτήριο αναβαθμίζεται και θα φιλοξενήσει ως Ακαδημία Εκκλησιαστικών Τεχνών την Σχολή Αγιογραφίας και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και άλλες δράσεις. Είναι πολύ σημαντικό γιατί και πάλι σε νέους θα ανήκει, οι νέοι θα σπουδάζουν και μάλιστα θα παίρνουν δυνατότητα και επαγγελματικά να εργαστούν», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Ο προκαθήμενος της τοπικής εκκλησίας εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την εξέλιξη αυτή, αφενός διότι το κτήριο με αυτή την αναγέννηση θα γίνει ένα στολίδι στην καρδιά της πόλης και θα θυμίζει στους παλαιούς ποιο ρόλο είχε, αφετέρου διότι θα δώσει και στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν και επαγγελματικά προσόντα στις εκκλησιαστικές τέχνες, που είναι ζωντανές ακόμη στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το παλιό Οικοτροφείο είναι πάνω από δέκα χρόνια σε πλήρη ανυποληψία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου