ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτη μάγειρα σε διεθνή διαγωνισμό

διάκριση-βολιώτη-μάγειρα-σε-διεθνή-δι-925842

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε από διεθνή διαγωνισμό ο Ακης Ράγγος

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη ο Βολιώτης σεφ Ακης Ράγγος παρουσιάζοντας μαζί με την ομάδα του νοστιμιές που «απογειώνουν» τον ουρανίσκο.

Ο νεαρός σεφ διαγωνίστηκε στην επαγγελματική κατηγορία Chef of the year και κατέκτησε μαζί με τους συνεργάτες του την τρίτη θέση κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στον 12ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO και υποστηρίζεται από Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση σεφ από όλο τον κόσμο. Είναι ένα σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες γαστρονομίας και η ευκαιρία για μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες, φοιτητές και μαθητές από σχολεία, κολλέγια, πανεπιστήμια αλλά και επαγγελματικές ομάδες από χώρες της Νοτίου Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου της Κύπρου, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Τουρκίας.

Την κρίση των διαγωνιζομένων ανέλαβαν παγκοσμίου φήμης κριτές προερχόμενοι από χώρες όπως Αμερική, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Σουηδία, Τουρκία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Σρι Λάνκα, Ταιβάν και Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι ασχολείται με τη μαγειρική μόλις από το 2015 ο Βολιώτης μάγειρας Ακης Ράγγος κατάφερε αυτό που άλλοι μάγειρες δεν πετυχαίνουν σε μία ολόκληρη ζωή. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρει ότι στον ίδιο διαγωνισμό είχε συμμετάσχει και παλαιότερα, ως μαθητής όταν ακόμα φοιτούσε στη σχολή μαγειρικής εδώ στον Βόλο. «Δηλώνοντας συμμετοχή στον διαγωνισμό, σκέφτηκα ότι ήταν μία καλή ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία και να διαγωνιστώ απέναντι σε επαγγελματίες. Δεν περίμενα ότι θα καταφέρω να πάρω το χάλκινο μετάλλιο. Η χαρά μου, ωστόσο, είναι σαν να κέρδισα το χρυσό μετάλλιο γιατί διαγωνίστηκα απέναντι σε μεγάλους και διακεκριμένους σεφ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βολιώτης σεφ.

Όπως αναφέρει ο Ακης Ράγγος στη διάρκεια του διαγωνισμού χρειάστηκε να παρουσιάσουν τρία κυρίως πιάτα και ένα με επιδόρπιο. «Όλα μας τα πιάτα ήταν βασισμένα στις ελληνικές γεύσεις και με υλικά που κάποιος μπορεί να βρει κυρίως στην Ελλάδα» προσθέτει ο μάγειρας.

Εμπλεος ικανοποίησης ο Ακης Ράγγος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Είμαστε ικανοποιημένοι. Βρεθήκαμε απέναντι σε πάρα πολύ δυνατές ομάδες που πραγματικά θα μπορούσε ο καθένας να θαυμάσει την οργάνωση, τους εξοπλισμούς και το άριστο αποτέλεσμα τους».

Απευθύνει επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του, στους συνδημιουργούς των πιάτων που τους χάρισαν τη μεγάλη διάκριση, αλλά και στον άνθρωπο που στάθηκε σαν «μπουλντόζα» δίπλα του, τον συνάδελφό Κωνσταντίνο Γουλέτσιο.

«Το πιο σημαντικό πράγμα από όλα είναι ότι κάναμε καινούριες γνωριμίες από όλες τις εθνικότητες και ο πραγματικός διαγωνισμός δεν είναι ανταγωνισμός με τον διπλανό σου, αλλά με τον εαυτό σου!» τονίζει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου