ΤΟΠΙΚΑ

Ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το έγγραφο της ΡΑΕ

ειδική-συνεδρίαση-δημοτικού-συμβουλ-925652

Που αφορά στην επένδυση LNG ζητά η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο»

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου προκειμένου να συζητηθεί η «τύχη» του εγγράφου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ζητά η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» και καλεί το αίτημά της να στηρίξουν όλες οι ομάδες της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής πάντως το αίτημα υποστηρίζει μόνο η παράταξη «Βόλος, Εξυπνη Πόλη».

Το έγγραφο της ΡΑΕ αφορά στην επένδυση LNG στο λιμάνι του Βόλου. Ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μαυρογιάννης είχε υποστηρίξει δημόσια ότι το έγγραφο απέκρυψε χωρίς να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του οργάνου, Γιώργος Μουλάς, με τον δεύτερο να διαψεύδει υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε παράλαβε τέτοιο έγγραφο και καλώντας τον κ. Μαυρογιάννη να ανακαλέσει.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πού είναι το έγγραφο της ΡΑΕ; Ερώτημα που θα μπορούσε να αποτελέσει κεντρικό σημείο πλοκής σε αμερικάνικη κατασκοπική ταινία.

Εδώ και αρκετές μέρες περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το πού κατέληξε εκείνο το περιζήτητο έγγραφο-επιστολή της ΡΑΕ, με το οποίο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζήτησε από τον Δήμο Βόλου να γνωμοδοτήσει για τη γεωγραφική θέση της επένδυσης.

Θα περίμενε κανείς μια καθαρή εξήγηση στο ερώτημα γιατί ένα έγγραφο με ημερομηνία 14/02/2023 «χάθηκε» και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 20/02/2023 δεν υπήρχε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Για τον λόγο αυτό, στις 13/03/2023 η δημοτική μας κίνηση και ο επικεφαλής της Ιάσονας Αποστολάκης αιτήθηκαν επίσημα να πληροφορηθούν για την τύχη του εγγράφου, να λάβουν γνώση επ’ αυτού από τον Δήμο Βόλου καθώς και να πληροφορηθούν πότε ακριβώς έλαβε γνώση ο Δήμος για την επιστολή της ΡΑΕ.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι απλά να εντοπιστεί και να προσκομιστεί το έγγραφο. Το πλέον ουσιώδες από πολιτική άποψη είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Μαγνησίας να εκφέρει άποψη για την καταστροφική για τον Παγασητικό σχεδιαζόμενη επένδυση, ειδικά από τη στιγμή που ο σχεδιασμός της αφορά στα διοικητικά του όρια. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε το θέμα να έρθει στο συμβούλιο προς συζήτηση.

Αυτές οι μεθοδεύσεις από την πλευρά του Δήμου δεν μπορεί να είναι απλά συνέπεια κακών και ατυχών χειρισμών και απ’ ό,τι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν θέλει μια συνεδρίαση με αυτό το θέμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου