ΤΟΠΙΚΑ

Αναλαμπές κορονοϊού… στη Μαγνησία

αναλαμπές-κορονοϊού-στη-μαγνησία-925531

Αύξηση 46% του ιικού φορτίου στα λύματα

Μπορεί η πανδημία να έχει περάσει σε στάδιο πλήρους ύφεσης, όμως καταγράφονται αναλαμπές κορονοϊού…, με τους γιατρούς σε επίπεδο Μαγνησίας να σπεύδουν να υπενθυμίσουν ότι ο ιός είναι ακόμη «ζωντανός».

Μετά από αρκετές ημέρες που το Νοσοκομείο Βόλου είχε «απαλλαγεί» από νοσηλείες ασθενών με covid 19, σε πρόσφατη εφημερία καταγράφηκαν τρεις εισαγωγές. Οι γιατροί δεν το θεωρούν ανησυχητικό, σπεύδουν όμως να επισημάνουν για όσους έχουν ξεχαστεί: «Χρειάζεται προσοχή, διότι όσο οι θερμοκρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα και ο συγχρωτισμός είναι μεγάλος, ο ιός μπορεί να χτυπήσει».

Σημειώνεται πάντως ότι την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε μία σχετική αύξηση και η θετικότητα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα, καταγράφηκε σε τέσσερεις από τις δέκα (4 /10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, ενώ πτωτικές τάσεις σε πέντε από τις δέκα (5/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία από τις δέκα (1/10) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε και στον Βόλο (+46%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Λάρισα (+26%) και στην Αλεξανδρούπολη (+22%).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου