ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναχτύπησε η σπείρα με τα «μαϊμού» τροχαία

ξαναχτύπησε-η-σπείρα-με-τα-μαϊμού-τρ-924789

Προσποιήθηκαν τους γιατρούς για να παραπλανήσουν ανυποψίαστη γυναίκα και να της αρπάξουν 40.000 ευρώ

Δεν έχουν τελειωμό οι απάτες που σκαρφίζονται επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν μικρά ή μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας , κυρίως από ηλικιωμένα άτομα.

Η σπείρα που τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους και με πρόσχημα τροχαίο που υπέστησαν συγγενικά τους πρόσωπα, έχει στόχο να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, ξαναχτύπησε στον Βόλο.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία πριν από λίγες μέρες άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη Βολιώτισσα. Συστήθηκε ως γιατρός σε μεγάλο νοσοκομείο και την ενημέρωσε ότι η κόρη της έχει πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος και αν δεν υποβληθεί αμέσως σε επέμβαση κινδυνεύει να μείνει ανάπηρη.

Εντρομη η ηλικιωμένη αισθάνθηκε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της. Δεν μπορούσε να φανταστεί σε καμία περίπτωση ότι πρόκειται για απάτη.

Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο «συνομιλητής» της συνέχιζε να την εμπαίζει. Φέρεται να είπε ότι για την επέμβαση και τα ακριβά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από το εξωτερικό η δαπάνη είναι 40.000 ευρώ και ότι θα πρέπει να τα καταβάλλει η μητέρα της, αν πράγματι θέλει η κόρη της να περπατήσει ξανά και να μην καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η γυναίκα είχε σχεδόν πειστεί, ωστόσο σαν από μηχανής Θεός, μία συγγενής που βρισκόταν στο σπίτι και άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά, αναζήτησε την κόρη της ηλικιωμένης στο τηλέφωνο. Μόλις την άκουσε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και βεβαιώθηκε ότι είναι καλά, ζήτησε από την ηλικιωμένη να κλείσει το τηλέφωνο. Την καθησύχασε ότι το παιδί της δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και στη συνέχει ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία.

Νέο ψευδές μήνυμα στο όνομα της ΕΛΑΣ

Οι κομπίνες που σκαρφίζονται οι επιτήδειοι για να βγάλουν παράνομο κέρδος δεν έχουν τέλος.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να επικαλούνται στοιχεία ακόμη και αξιωματούχων της Αστυνομίας, μήπως και πείσουν τα εν δυνάμει «θύματα» να τους εμπιστευτούν.

Όπως έγινε στην περίπτωση ενός νέου διακινούμενου ψευδεπίγραφου – απατηλού μήνυματος με τη χρήση στοιχείων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας εκ νέου τα στοιχεία αυτά, σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, με εντυπώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές για δήθεν υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αποστολέας της εν λόγω επιστολής φέρεται να είναι ηλεκτρονική διεύθυνση, που προσομοιάζει με αυτήν του Κέντρου Επικοινωνιών του Αρχηγείου ([email protected]), επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία – Ελληνική Αστυνομία» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου