ΤΟΠΙΚΑ

Για Ισπανία ξεκινά το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

για-ισπανία-ξεκινά-το-4ο-γυμνάσιο-ν-ιων-924737

Το πρώτο του ταξίδι με προορισμό την ισπανική πόλη Ciudad Real πραγματοποιεί το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε πρόγραμμα Erasmus.

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει το ταξίδι μεθαύριο, Κυριακή και θα παραμείνουν στην Ισπανία για μία εβδομάδα.

Οι μαθητές που επιλέχθηκαν είναι ενθουσιασμένοι και περιμένουν με αγωνία να γνωρίσουν τους νέους φίλους από την Ισπανία και την Τουρκία, τον πολιτισμό τους, τις συνήθειές τους, την καθημερινότητα τους μέρος της οποίας καλούνται να γίνουν και αυτοί για την εβδομάδα που θα φιλοξενηθούν στις οικογένειές τους.

Θα λάβουν μέρος, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, σε ποικίλες δράσεις που οργανώνει το ισπανικό σχολείο καθώς και σε εξορμήσεις στην εξοχή και σε κοντινές πόλεις. Επιπλέον θα επισκεφθούν την πρώτη πρωτεύουσα, το Τολέδο και τη σημερινή, τη Μαδρίτη.

«Πιστεύουμε πως επιστρέφοντας στις 26 Μαρτίου, θα έχουμε συνολικά αποκτήσει περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, εμπειρίες, φίλους και συνεργάτες. Η ικανότητα προσαρμοστικότητας, οι δεξιότητες επικοινωνίας καθώς και οι διαπολιτισμικές ικανότητές μας θα έχουν βελτιωθεί αφού θα έχουμε αλληλεπιδράσει με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς. Η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα θα έχει ισχυροποιηθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γυμνασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου