ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό

ενημερωτική-εκδήλωση-για-τον-διαδικτ-924723

Στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης

Ενημερωτική εκδήλωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με κύριο ομιλητή τον ανθυπαστυνόμο Α΄, σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Γεώργιο Σκόνδρα, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Ευξεινούπολης.

Ο κ. Σκόνδρας αναφέρθηκε στην έξαρση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οποίο φυσικά λόγω της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, μεταλλάσσεται και προχωράει. Μίλησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μη ορθή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Αναφέρθηκε στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, ο οποίος αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, που παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου. Τόνισε τη σημασία που έχει η ενημέρωση για τη διαχείριση των προκλήσεων του διαδικτύου και ότι το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μάθησης, γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούν προσεχτικά οι μαθητές.

Τέλος, τόνισε στους μαθητές πως οι δυνατές και πραγματικές φιλίες γίνονται έξω στη ζωή, στην κατά πρόσωπο επικοινωνία και όχι στο internet και εάν διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα ηλεκτρονικού εκφοβισμού, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει, όσο πιο νωρίς γίνεται!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου