ΤΟΠΙΚΑ

Ανεβάζει την παράσταση «Lion King» το Μουσικό Σχολείο Βόλου

ανεβάζει-την-παράσταση-lion-king-το-μουσικό-924655

Την παράσταση «Ένας βασιλιάς γεννιέται» («Lion King») ανεβάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 20:00 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Η πάλη για τη ζωή, το κυνήγι του ονείρου και το μεγαλείο της φιλίας είναι αξίες που διαπραγματεύεται η μουσική παράσταση «Ένας βασιλιάς γεννιέται» σε μια πρωτότυπη διασκευή του γνωστού σε όλους «Lion King» της Disney για ανθρώπινους χαρακτήρες.

Το μουσικό σύνολο «Μιούζικαλ» του Μουσικού Σχολείου Βόλου ολοκληρώνει φέτος μια εργασία που η έκρηξη της πανδημίας και το πρώτο lock down δεν επέτρεψαν να ανεβεί στη σκηνή. Μια ακόμη δύσκολη χρονιά ήταν και η φετινή, γεμάτη ψυχική φόρτιση που κουβαλάει όλες τις συνέπειες των δυσκολιών που ζήσαμε και ζούμε και στις οποίες οι μαθητές αντιμάχονται με μεγάλο πάθος για την τέχνη και με όπλο την εφηβική τους ορμή.

Οι συνολικά 75 μαθητές και μαθήτριες του μουσικού συνόλου από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς , τραγουδιστές, χορευτές, ενδυματολόγους, ψιμυθιολόγους, βοηθούς σκηνοθέτες, χορωδούς, μουσικούς ορχήστρας και ετοίμασαν μια πολυσύνθετη παράσταση με μεγάλο κέφι που ξεχείλιζε σε κάθε στιγμή της σχολικής τους καθημερινότητας ακόμη και στα διαλείμματα.

Η παράσταση συνοδεύεται μουσικά από δύο ορχήστρες (κλασική και ποπ) που εργάστηκαν ξεχωριστά και ενώθηκαν σε ένα μαγικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια των υπευθύνων καθηγητών που τις συνδράμουν.

Το Μουσικό Σύνολο «Μιούζικαλ» του Σχολείου, από τη σύστασή του το 2012, παρουσίασε τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα απ’ το κοινό μιούζικαλ σε πρωτότυπες, μοναδικές διασκευές για το θέατρο μυώντας τους μαθητές του σε ένα από τα πιο απαιτητικά είδη του θεάτρου καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αισθητική τους.

Με όχημα το σύνολο αυτό παρουσιάστηκαν τα έργα: «Το φάντασμα της όπερας» (2013), «Η μελωδία της ευτυχίας» (2014), «Ωραία μου κυρία» και «Καλά Χριστούγεννα ωραία μου κυρία» (2015), «Frozen» (2017), «The greatest showman» (2018), «Η μαγική νταντά (Nanny Mc Phee)» (2022).

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει δημιουργήσει με μεγάλο μεράκι τις προϋποθέσεις, ώστε οι μαθητές του να δράσουν και να ανθίσουν καλλιτεχνικά μέσα από την παιδαγωγική διαδικασία που γίνεται παιχνίδι, προάγοντας το ομαδικό πνεύμα και την αγάπη για τις τέχνες.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ελένη Λεφάκη και Ελένη Τσαρδακά που βρίσκονται δίπλα στους μαθητές καθοδηγώντας τις προσπάθειές τους, διασκεύασαν το σενάριο , δίδαξαν τη χορωδία, σκηνοθέτησαν το έργο, εναρμόνισαν και ενορχήστρωσαν τα μουσικά κομμάτια, ενώ την κλασική ορχήστρα προετοίμασε η καθηγήτρια Αμαρυλλίδα Λιάλιου και την ποπ ορχήστρα ο καθηγητής Χρήστος Θωμαϊδης.

Προσκλήσεις-εισιτήρια διατίθενται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, τηλ 2421047155 και 2421071096.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου