ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Νέα Ιωνία

φεστιβάλ-παραδοσιακών-χορών-στη-νέα-ι-924590

Στις 17-18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Νέα Ιωνία του Βόλου και με πρωτοβουλία του Χορευτικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας Βόλου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακές μουσικές και χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δεκαέξι χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε μια μοναδική γιορτή παράδοσης και πολιτισμού και προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας που αγαπούν την ελληνική παραδοσιακή μουσική να συμμετάσχουν σε αυτή τη μουσικοχορευτική πανδαισία που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Φιλοδοξία του Συλλόγου είναι το Φεστιβάλ να αγκαλιαστεί από το κοινό και να καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η δημιουργία κινήτρων ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου μας προκειμένου να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ασχοληθεί με την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου μας, η προαγωγή των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, η αναβίωση του παραδοσιακού τρόπου διασκέδασης με την ποιοτική ψυχαγωγία των πολιτών και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, ντόπιους αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής με ελεύθερη είσοδο.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου