ΤΟΠΙΚΑ

«Φροντί- ζωντας»… στο Τσαλαπάτα

φροντί-ζωντας-στο-τσαλαπάτα-924555

Εργαστήρι για συγγενείς – φροντιστές ατόμων με άνοια, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Φροντιστή 2023, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, βιωματικό εργαστήρι για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια, με τίτλο «Φροντί- ζωντας», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, κατά τις ώρες 11:00- 13:00, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της μάθησης και της ψυχαγωγίας, επίκεντρο του εργαστηρίου αποτελεί η δημιουργική έκφραση των ανθρώπων που φροντίζουν άτομα με άνοια και η κοινωνικοποίησή τους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε εικαστικές ασκήσεις που καλλιεργούν τη φαντασία και τη συναισθηματική έκφραση. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής και να πειραματιστούν με ρυθμούς και μελωδίες, αυτοσχεδιάζοντας με ποικιλία μουσικών οργάνων.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου