ΤΟΠΙΚΑ

57 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό

57-μαύρα-μπαλόνια-στον-ουρανό-924509

Συμβολική εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων, ψήφισμα και τήρηση ενός λεπτού σιγής από τους δικηγόρους του Βόλου

Συμβολική εκδήλωση μνήμης στα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, από τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Οι δικηγόροι έλαβαν μέρος στην αποχή από τα καθήκοντά τους, μετά από εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φωνή τους με όλους όσοι ζητούν απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα.

Οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου, κρατώντας 57 μαύρα μπαλόνια, ένα για κάθε θύμα της τραγωδίας, τήρησαν ενός λεπτού σιγή και ανάγνωσαν ψήφισμα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, επανέλαβε ότι το κυρίαρχο είναι να διαλευκανθεί η υπόθεση και σύμφωνα με την ολομέλεια της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων να κατατεθεί νομική παράσταση για την υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΔΣΒ ζήτησε να μην εξαντληθούν σε σπασμωδικές κινήσεις, κραυγές και ψιθύρους που θα διαρκέσουν λίγο, αλλά να οδηγηθούν σε ένα αποτέλεσμα: Στην αποφασιστική διεκδίκηση ο έλεγχος να φτάσει μέχρι τέλους, να είναι απολύτως αξιόπιστος και να αποδώσει ευθύνες εκεί που ανήκουν.

«Σε αυτό το πλαίσιο ήδη, μετά την απόφαση της ολομέλειας, υπάρχει δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας εκ μέρους των Δικηγορικών Συλλόγων και αυτή είναι μια διαδικασία που θα δώσει το δικαίωμα να παρακολουθούμε από κοντά αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου