ΤΟΠΙΚΑ

Φόβος και τρόμος 40χρονος Βολιώτης – Επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες

φόβος-και-τρόμος-40χρονος-βολιώτης-επ-924392

«Τι περιμένουν οι αρμόδιοι να υπάρξει θύμα;» ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εργοδότρια θύματος επίθεσής του στο κέντρο του Βόλου – Νέα περίπτωση «Κάμελ» προβληματίζει τις αρχές

Τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες που περπατούν αμέριμνες στον δρόμο, αλλά και σε υπαλλήλους καταστημάτων καφέ, φέρεται να προκαλεί ολοένα και συχνότερα το τελευταίο διάστημα 40χρονος Βολιώτης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επιτίθεται απρόκλητα εναντίον τους άλλη φορά κρατώντας μαχαίρι ή ξύλα, κι άλλες φορές λεκτικά, βρίζοντας «Θεούς και Δαίμονες» και εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος τους.

Η δράση του είναι γνωστή στις αρχές. Μάλιστα, παλαιότερα, μετά από μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε βάρος του συνελήφθη. Ωστόσο η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και πανομοιότυπη με ό,τι ίσχυε και με τον Κάμελ: Παραπέμφθηκε για νοσηλεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, παρέμεινε για ένα διάστημα στο Αχιλλοπούλειο ακολουθώντας συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και κάθε φορά που παίρνει εξιτήριο ξανακάνει τα ίδια.

Τις τελευταίες δύο ημέρες φέρεται να είναι ο «αρνητικός πρωταγωνιστής» τριών νέων επιθέσεων σε βάρος γυναικών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Δύο έγιναν την Τετάρτη το βράδυ και μία χθες το μεσημέρι. Οι δύο γυναίκες που διαδοχικά φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από τον 40χρονο προχθές τη νύχτα, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη μορφή της επίθεσης.

Χθες, ακολούθησε ένα ακόμη συμβάν στο κέντρο της πόλης, μέσα σε έναν φούρνο. Ο 40χρονος επιτέθηκε φραστικά στην υπάλληλο της επιχείρησης. Στη συνέχεια απείλησε λεκτικά και την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, όταν εκείνη του ζήτησε να αποχωρήσει από το κατάστημα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 40χρονος είχε σημειώσει επεισόδιο στο μαγαζί. Την προηγούμενη φορά είχε απειλήσει την υπάλληλο, η οποία τρομοκρατημένη είχε ενημερώσει τις αρχές. Χθες αποχωρώντας άρχισε να βρίζει και να απειλεί.

Θορυβημένη η επαγγελματίας μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γνωστό στην κοινωνία του Βόλου ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για τη φιλοξενία ανθρώπων με τα δικά του προβλήματα. Δεν είναι λύση να παραπέμπεται στην Ψυχιατρική Κλινική και μετά από λίγες μέρες να βγαίνει, διότι ξανακάνει τα ίδια. Πρέπει πρώτα να υπάρξει θύμα για να παρέμβουν οι αρμόδιοι;» ξεσπά η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η επαγγελματίας επικοινώνησε με την εφημερίδα για να χτυπήσει καμπανάκι.

Μεταφέρει την αγωνία της και εύχεται η Εισαγγελία Βόλου, σε συνεργασία με την Αστυνομία, αλλά και όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς, να βρούνε ένα πλαίσιο με βάση το οποίο θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα.

«Η περίπτωση του 40χρονου είναι πανομοιότυπα με εκείνη του Κάμελ. Ο 40χρονος είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια. Είναι και ο ίδιος ‘θύμα’» συνεχίζει η ίδια.

Θίγει ουσιαστικά ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται η έλλειψη κρατικών δομών στον τομέα της ψυχικής υγείας. Εκεί όπου θα μπορούν αυτοί οι συμπολίτες, είτε επειδή δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον είτε επειδή οι δικοί τους δεν επιθυμούν να τους στηρίξουν, να έχουν μία μόνιμη στέγη, να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και να μπορούν να διαβιούν, δίχως να γίνονται επικίνδυνοι για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ούτε όμως και για τον εαυτό τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου