ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ρώμη με το πρόγραμμα Erasmus το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

στη-ρώμη-με-το-πρόγραμμα-erasmus-το-2ο-επαλ-ν-ιω-924166

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η τρίτη κινητικότητα Erasmus+ με θέμα “Digital Tools for Business” και κωδικό (Project code: 2022-1-EL01-KA121-VET000053140), για το σχολικό έτος 2022-2023, στη Ρώμη, Ιταλία.

Σε αυτή 14 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με δύο συνοδούς καθηγητές, μετακινήθηκαν για 16 ημέρες στη Ρώμη από τις 27/2/2023 έως τις 14/3/2023, όπου έλαβαν μέρος σε επιμόρφωση, βιωματικά εργαστήρια και job shadowing σεπραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Μετά την επιτυχή αξιολόγησή τους από το φορέα υποδοχής έλαβαν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης της δράσης και το διεθνώς αναγνωρισμένο Europass. Γνώσεις, Δεξιότητες και Πολιτισμός το αποτέλεσμα των δράσεων Erasmus+, τα οποία παράγουν προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έχει μακρά εμπειρία και παράδοση στο σχεδιασμό, την οργάνωση και εκτέλεση δράσεων Erasmus+ και για το λόγο αυτό είναι διαπιστευμένο σχολείο από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) το οποίο είναι υπεύθυνο για όλες τις δράσεις Erasmus+ στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε όμως να σταθούμε ιδιαίτερα σε κάποια συγκινητική πράξη που έκαναν οι μαθητές και των δύο ροών. Όλοι λοιπών οι συμμετέχοντες μαθητές στην κινητικότητα Erasmus+ στη Ρώμη, καθημερινά συγκέντρωναν μερίδες φαγητού και τις παρέδιδαν στους άστεγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρίσκονταν στο μητροπολιτικό σταθμό Termini. Η υπέροχη και βαθιά ανθρωπιστική αυτή πράξη έγινε με πολύ σεμνότητα και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Υπέροχοι άνθρωποι είναι τα παιδιά μας και εμείς υπερήφανοι για αυτά. Αποδεικνύεται περίτρανα και χωρίς αμφιβολία ότι η δαπάνη για την εκπαίδευση είναι ουσιαστικά επένδυση για το μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου