ΤΟΠΙΚΑ

Στους δρόμους και πάλι μαθητές και φοιτητές (φωτό και βίντεο)

στους-δρόμους-και-πάλι-μαθητές-και-φοι-924020

Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα και η πορεία διαμαρτυρίας από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πρωτοβουλία, φοιτητών, εργατικών σωματείων και φορέων.

Εκπρόσωποι των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και από εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου παρατάχθηκαν έμπροσθεν του Θόλου και ξεκίνησαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της τραγωδίας των Τεμπών.

«Στερέψανε τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί» και «Ολων των νεκρών γίναμε η φωνή, τώρα συνεχίζουμε για την ανατροπή» είναι τα κυρίαρχα συνθήματα των διαμαρτυρόμενων.

Μαθητές γυμνασίου και λυκείου άφησαν τα σχολεία τους και βγήκαν στη μεγάλη πορεία. Η Ανδρομάχη Χατζηαγγέλα από το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου αναφέρει ότι δίνουν το παρών στην πορεία για να δείξουν ότι είναι πολλοί και ότι η νεολαία δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι.

Από την πλευρά των φοιτητών ο Βασίλης Κυριακίδης, Αντιπρόεδρος του φοιητικού συλλόγου του τμήματος γεωπονίας και φυτικής παραγωγής αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το φονικό δυστύχημα η οργή δεν έχει κοπάσει καθόλου.

«Ολος ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι εδώ μιλάμε για ένα έγκλημα, οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες, δεν είναι μόνο το ανθρώπινο λάθος. Εδώ έχουν ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν» επισημαίνει.

Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την οδό Δημητριάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου