ΤΟΠΙΚΑ

«Μούδιασμα» για τις σχολικές εκδρομές

μούδιασμα-για-τις-σχολικές-εκδρομέ-923942

Γκρουπ μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν σε σκέψεις να αναβάλλουν τις μετακινήσεις τους

Σε δεύτερες σκέψεις για το αν θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες εκδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις μπήκαν εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών, που ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της ανείπωτης τραγωδίας για τα Τέμπη. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα προκάλεσε σοκ, φοβίες για την ασφάλεια των μετακινήσεων και μούδιασμα.

«Να πάμε ή να το αφήσουμε;» το ερώτημα που τέθηκε στις οργανωτικές συναντήσεις λίγο πριν τις εκδρομές, μετά την τραγωδία των Τεμπών. Γονείς ήταν φυσικό να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, όπως και εκπαιδευτικοί συνοδοί των εκδρομών, αποφασίστηκε όμως οι εκδρομές να γίνουν. Αλλωστε είχαν προηγηθεί τρία χρόνια κατά τα οποία χάθηκαν εκδρομές και επισκέψεις στο πλαίσιο της κινητικότητας μέσω προγραμμάτων Erasmus και φέτος, όλα τα σχολεία αποφάσισαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους δίνονται.

Ηταν μία φυσιολογική αντίδραση, ωστόσο καμία εκδρομή δεν αναβλήθηκε. Οι μαθητές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμά τους και επέστρεψαν ασφαλείς από μέρη που επισκέφθηκαν. Και φέτος, όπως και τα προ κορονοϊού χρόνια, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι ο μήνας των πολυήμερων εκδρομών για τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Κάθε σχολείο αποφασίζει το μέρος που θα επισκεφθεί και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, γίνεται προκήρυξη των εκδρομών η οποία ανεβαίνει στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η οποία εγκρίνει τις εκδρομές και στη συνέχεια ακολουθεί ενδελεχής έλεγχος από την Αστυνομία, πριν τα πούλμαν ξεκινήσουν για τον προορισμό τους.

Ηδη η σελίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας φιλοξενεί προκηρύξεις σχολείων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές του επόμενου διαστήματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας πρόκειται να κάνει διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου θα κάνει τριήμερη επίσκεψη στο Ναύπλιο, το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου θα ακολουθήσει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα, το 8ο Γυμνάσιο Βόλου θα κάνει ημερήσια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου επίσης θα επισκεφθεί για μία ημέρα τη Θεσσαλονίκη και το ΓΕΛ Σκιάθου διοργανώνει πολυήμερη εκδρομή στην Ελβετία προκειμένου να επισκεφθεί το CERN.

Προορισμός και ο Βόλος

Αντίστοιχα και ο Βόλος είναι προορισμός σχολικών εκδρομών αυτή την περίοδο για σχολεία κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν ανάσα για τα ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και τις επιχειρήσεις εστίασης, σε μία περίοδο «νεκρή» τουριστικά, μετά τις Απόκριες και πριν τη γιορτή του Πάσχα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου