ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: Συνάντηση με Σκρέκα για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα

χρ-μπουκώρος-συνάντηση-με-σκρέκα-για-τ-923905

Προς επίλυση μπαίνει το θέμα που ανέδειξε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συνάντησε τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι εξελίξεις στην εκτός σχεδίου δόμηση στα άρτια οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων μετά και την υπ’ αριθμόν 176/2023 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη συνάντηση ο Υπουργός κ. Σκρέκας αναγνώρισε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι ακριβώς όπως το ανέδειξε με τις δύο από 23-02-2023 και 09-03-2023 ερωτήσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Αμφότεροι αποδέχθηκαν ότι πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μέχρι πρότινος άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι το θέμα απασχολεί έντονα το σύνολο της Κυβέρνησης και ήδη ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα, όπως και είχε ζητήσει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με τις δύο ερωτήσεις του, μέχρις ότου αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα της αναγνώρισης και της κοινοχρησίας οδών. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ήδη εκπονούνται μελέτες στρατηγικού χαρακτήρα από τις οποίες θα προκύψουν τα αναγκαία Προεδρικά Διατάγματα για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

«Ωστόσο», επεσήμανε ο Υπουργός κ. Σκρέκας, «έχεις απόλυτο δίκαιο που μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ζήτησες να υπάρξει αντιμετώπιση του ζητήματος στο μεταβατικό αυτό διάστημα. Η Κυβέρνηση ετοιμάζει αναγκαία νομοθετική ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα που θα έρθει στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο Υπουργός ευχαριστώντας τον βουλευτή για τις ουσιαστικές κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου