ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο της Αγριάς

ξεκίνησαν-οι-εργασίες-στο-γήπεδο-της-α-923668

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου «Συντήρηση-Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου Αγριάς». Για ένα 10ήμερο ο Δήμος Βόλου προχωρά σε εργασίες που είναι προαπαιτούμενες για την εξέλιξη του έργου και στη συνέχεια η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ.

Το παρόν έργο έχει σκοπό την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Αγριά Βόλου. Συγκεκριμένα αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, την προμήθεια αδρανών υλικών για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα, την προμήθεια και τοποθέτηση ενός ζεύγους πάγκου αθλητών και ενός πάγκου διαιτητών και την προμήθεια και τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου με τα των διχτύων τους. Η τοποθέτηση των αδρανών υλικών με όλες τις απαιτούμενες εργασίες θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Το γήπεδο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, ο οποίος θα αποξηλωθεί με στρώμα χώματος 5cm. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση σε άλλες εργασίες κηποτεχνίας του Δήμου. Κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα αφ’ ενός λόγω έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

  • Έλεγχος υπόβασης γηπέδου και προμήθεια αδρανών υλικών, ήτοι υλικό Γαρμπίλι κοκκομετρίας 4-10mm, ποσότητας 800tn, υλικό Π.Τ.Π.0.-150 (3Α), ποσότητας 800tn και υλικό άμμο λατομείου (θραυστή άμμος) κοκκομετρίας 0,25-2,5mm, ποσότητας 500tn. Η τοποθέτηση των αδρανών υλικών με τις απαιτούμενες εργασίες για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  • Τοποθέτηση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αγριάς 7.113 m2, του Δήμου ΒΟΛΟΥ .
  • Προμήθεια ενός ζεύγους πάγκου αθλητών και ενός πάγκου διαιτητών.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου με τα των διχτύων τους.

Οι ως άνω εργασίες θα γίνουν στα πλαίσια της συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε ένα ακόμη έργο που αφορά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγριάς. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων πολλών γηπέδων και αθλητικών κέντρων τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και στη Νησιωτική Μαγνησία, με σκοπό να παραδώσουμε στη νεολαία μας αθλητικές εγκαταστάσεις που να παρέχουν ασφάλεια και κίνητρο για την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου