ΤΟΠΙΚΑ

Καταδικάστηκε ο «τοξοβόλος» που χτύπησε σκύλο με βαλλίστρα στον Βόλο

καταδικάστηκε-ο-τοξοβόλος-που-χτύπ-923396

Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων

Στις 9 Μαρτίου καταδικάστηκε από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος στις 16 Νοεμβρίου 2020 τραυμάτισε σοβαρά με τόξο και βαλλίστρα τον σκύλο των γειτόνων του.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, με δικαίωμα έφεσης η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους να μην τους πλησιάζει στα 50 μέτρα και να μην απειλεί. Έτσι ο καταδικασθείς αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Χρηματική ποινή δεν του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, λόγω του ελαφρυντικού των ψυχολογικών προβλημάτων που όπως ισχυρίστηκε είχε εκείνη την περίοδο, καθώς έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου είχαν οδηγηθεί στα ίχνη του με βάση τις καταθέσεις ιδιοκτητών του σκύλου, που παρέδωσαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, η οποία ήταν τοποθετημένη στην αυλή του σπιτιού.

Οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει νομότυπη έρευνα στο σπίτι του για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του σκύλου. Εκεί εντόπισαν τη βαλλίστρα, μια μαύρη με χρυσή λεπτομέρεια, που χρησιμοποίησε και την κατάσχεσαν.

Το βέλος, που εκτόξευσε ο κατηγορούμενος, τραυμάτισε τον σκύλο στην κοιλιά. Είχε εισχωρήσει 20 εκατοστά στο κορμάκι του. Για να επανέλθει το ζώο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μέχρι να αναρρώσει χρειάστηκε χρόνος.

Μετά τη σύλληψή του ο 34χρονος είχε δηλώσει ότι το σκυλί ήταν «μηχανή γαβγίσματος», που δεν σταματούσε και τον ενοχλεί, διότι εκείνη την περίοδο διάβαζε εντατικά για να πάρει το πτυχίο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου