ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον Υπ. Κλιματικής Κρίσης είχε ο Αχ. Μπέος

συνάντηση-με-τον-υπ-κλιματικής-κρίσης-923370

Σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της Π.Υ. Βόλου

Το μείζον ζήτημα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Στη διάρκεια της συζήτησης επικεντρώθηκαν στο θέμα της άμεσης μετεγκατάστασης, σε μεταβατικό στάδιο, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση νέου κτιρίου σε οικόπεδο στη Νέα Ιωνία κοντά στον περιφερειακό, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου.

Για την προοπτική αυτή, που αντιμετωπίζεται θετικά, θα έρθει στο αμέσως προσεχές διάστημα στον Βόλο κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων τόσο του υπουργείου, όσο και της Πυροσβεστικής για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον προτεινόμενο χώρο στο Πανθεσσαλικό.

Επίσης από τον κ. Μπέο τέθηκε, ενόψει και της περιόδου αντιπυρικής προστασίας, και το αίτημα ενίσχυσης του Δήμου Βόλου με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

«Ο Δήμος Βόλου, όπως υπογράμμισα, κάθε χρόνο λαμβάνει από μόνος του μέτρα προστασίας του περιαστικού πρασίνου, ωστόσο η τεράστια έκταση που καλύπτει, μετά και την τελευταία διοικητική αναδιάρθρωση της δομής της χώρας, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει (αστικός ιστός, ύπαιθρος, δάση, αγροτικές καλλιέργειες, κα) δημιουργεί την ανάγκη ουσιαστικής και γενναίας ενίσχυσης εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών συναρμοδίων Υπουργείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου