ΤΟΠΙΚΑ

Δικτύωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου με τον Ξενώνα Αστέγων

δικτύωση-του-οδοντιατρικού-συλλόγου-923100

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε από τον Ξενώνα Αστέγων Βόλου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Η ενημέρωση έγινε στις 3 Μαρτίου εντός του πλαισίου ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των φιλοξενουμένων του σε θέματα υγείας. Η ενδιαφέρουσα αυτή δράση με θέμα «Αγαπώ το χαμόγελό μου για μια ζωή» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την κα Αικατερίνη Κλάρα, πρόεδρο και οδοντίατρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, τις οδοντιάτρους κα Ελένη Πουλτσίδη και την κα Στυλιανή Κοτσανίδου, την κα Χαρίκλεια Βασιλειά, νοσηλεύτρια του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, καθώς και την αμέριστη στήριξη της κας Σοφίας Χάλαρης, πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Αρχικά, έγινε μια σύντομη παρουσίαση του ξενώνα σχετικά με τη λειτουργία του, τις προϋποθέσεις ένταξής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στην συνέχεια, με χρήση οπτικού υλικού, δόθηκε η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να λάβουν μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση γύρω από την στοματική υγεία. Πιο αναλυτικά, έγινε ενημέρωση σχετικά με την ανατομία και τις συχνότερες παθήσεις του δοντιού, τα αίτια, συνοδά νοσήματα που επηρεάζουνε τη στοματική υγεία και τρόποι πρόληψης. Παράλληλα, οι οδοντίατροι απάντησαν σε απορίες σχετικά με τη σωστή υγιεινή και ακολούθησε μια επίδειξη σε προσομοίωμα στόματος για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Μετέπειτα, προέβησαν σε προαιρετικό εξατομικευμένο προληπτικό έλεγχο των δοντιών των φιλοξενουμένων, όπου και καταγράφηκαν οι ανάγκες για οδοντιατρικές εργασίες του κάθε εξεταζόμενου, επιτυγχάνοντας μείωση του φόβου εξέτασης και επίγνωση της στοματικής υγείας των φιλοξενούμενων. Τέλος, δωρίστηκαν οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες σε όλους, ευγενική χορηγία του τοπικού καταστήματος Οδοντιατρικών Ειδών ΑΦΟΙ Κατσικανδαράκη Ο.Ε

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου