ΤΟΠΙΚΑ

Νέα μεγάλη συγκέντρωση χθες στον Βόλο για την τραγωδία

νέα-μεγάλη-συγκέντρωση-χθες-στον-βόλο-922979

Νέο «ποτάμι» διαμαρτυρίας χθες Κυριακή στον Βόλο, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ, το ΚΚΕ, τοπικά σωματεία και φορείς, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα, αφού πρώτα έγιναν ομιλίες με κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στον Βόλο στις 12 το μεσημέρι, στο κτήριο Παπαστράτου.

«Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα για να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη και απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ σχετικά με τη χθεσινή συγκέντρωση.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Εύη Καρυδάκη μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμου Βόλου και μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο λαός του Βόλου και της Μαγνησίας δίνει με το σημερινό μας συλλαλητήριο μια ακόμα αποφασιστική απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τούτο τον τόπο να συγκαλύψουν τις πραγματικές ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη…

«Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί», φώναξαν όσοι συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας

Δεν περιμένουμε την τιμωρία του εγκλήματος από την δήθεν ανεξάρτητη «δικαιοσύνη» που το μόνο που ξέρει είναι να βγάζει κάθε απεργία και εργατική διεκδίκηση «παράνομη και καταχρηστική», την ίδια ώρα που κρίνει νόμιμες τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας για να θησαυρίζουν τα τραπεζικά κοράκια. Δεν προσμένουμε απόδοση ευθυνών από τις λεγόμενες «επιτροπές εμπειρογνωμόνων» που αποτελούνται από στελέχη που έχουν πρωτοστατήσει στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων της χώρας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, να καταδικάσει τους πραγματικούς ενόχους για το έγκλημα…

Η συγκλονιστική συμμετοχή χιλιάδων λαού στην απεργία και στο συλλαλητήριο στο Βόλο, συμμετοχή που είχε χρόνια να γνωρίσει η περιοχή μας, έδωσε μια αποφασιστική απάντηση στην άθλια προσπάθεια να απαλλαγούν από τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η Hellenic Train και ο ΟΣΕ…».

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ο Γιάννης Σκαλοχωρίτης πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Μηχανολόγων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου