ΤΟΠΙΚΑ

Συντονισμός δράσης από τα συνδικάτα

συντονισμός-δράσης-από-τα-συνδικάτα-92285

Το συντονισμό δράσης προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς αποφάσισαν τα σωματεία στις επιχειρήσεις Κιολεΐδη, ΒΕΜΕΚΕΠ, Λεβεντέρη και ΙΜΑΝΤΑ με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου.

Οπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, στο ΕΚΒ, μεθαύριο Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα τα συνδικάτα διοργανώνουν συναυλία έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ για συμβολικούς λόγους προκειμένου να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους στις αποφάσεις των εργοδοτών.

Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη 1 Μαρτίου προγραμματίζουν συλλαλητήριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Με θέμα αιχμής εξάλλου το ασφαλιστικό θα συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που προτείνουν σωματεία και ομοσπονδίες, μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κώστας Αμπλαντής, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση Κιολεΐδης κατήγγειλε ότι επί 13 μήνες το προσωπικό που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας παραμένει απλήρωτο με την εργοδοσία να μην δεσμεύεται πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Αποδοκίμασε εξάλλου την επιλογή της εταιρείας με αφορμή την αποχή των δικηγόρων να ζητήσει δύο φορές αναβολή τηςπρογραμματισμένης τριμερούς στο υπουργείο Εργασίας, ενώ επέκρινε και τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Μαγνησίας υποστηρίζοντας ότι έχουν επιδείξει αδιαφορία για το πρόβλημά τους.

Στην περίπτωση της ΒΕΜΕΚΕΠ σύμφωνα με τον Κων. Στεργίου, βουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» η επιχείρηση ζητά τη συρρίκνωση του προσωπικού κατά 30 άτομα και έχει ήδη προχωρήσει σε 11 απολύσεις πιέζοντας για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειωμένες αποδοχές. «Εχουμε φρενάρει προς το παρόν τις αρνητικές εξελίξεις -τόνισε ο κ. Στεργίου- προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεχτό να χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

Στο εργοστάσιο Λεβεντέρης, όπως έγινε γνωστό από τον Απ. Τάκο, αντιπρόεδρο του σωματείου, αντίστοιχα από την προηγούμενη Δευτέρα επιβλήθηκε μονομερώς εκ περιτροπής εργασία μετά την σθεναρή άρνηση του προσωπικού να αποδεχτεί το συγκεκριμένο μέτρο για 5η χρονιά και αφού προηγήθηκε πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων στο οποίο ανταποκρίθηκαν μόνο 2 άτομα, με το προσωπικό να ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να καταπέσει η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου.

Τέλος όσον αφορά τον ΙΜΑΝΤΑ το μέλος της διοίκησης του σωματείου Θ. Πανόπουλος κατήγγειλε για μία ακόμη φορά την άκαμπτη στάση της εταιρείας που πιέζει για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αποδοχή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, ενώ δεν ανακαλούνται και οι 4 απολύσεις που έγιναν πρόσφατα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου