ΤΟΠΙΚΑ

Για τέλη Ιουνίου το τοιχίο στο Παπά Νερό

για-τέλη-ιουνίου-το-τοιχίο-στο-παπά-νερ-922799

Το έργο δεν ολοκληρώθηκε ούτε τέλος του 2022 και ο ανάδοχος πήρε «επιμήκυνση χρονοδιαγράμματος» μέσω Δήμου Βόλου

Ούτε στα τέλη του 2022 ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά στην πλήρη αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο Παπά Νερό, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, βάσει της παράτασης που είχε δοθεί στον ανάδοχο. Νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου, μετά την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών που ζήτησε και έλαβε ο εργολάβος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας Βόλου.

Σημειώνεται ότι επειδή ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου δεν διαθέτει στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία, η επίβλεψη των έργων γίνεται με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, ο πεζόδρομος στην παραλία Παπά Νερό διαθέτει στοιχειώδη πρόσβαση. Ο πεζόδρομος έχει μπαζωθεί, δεν είναι όμως τσιμεντοστρωμένος, ούτε υπάρχει ο απαιτούμενος αστικός εξοπλισμός.

Στον πεζόδρομο στην παραλία Παπά Νερό και μάλιστα στην αρχή της διαδρομής είχαν αρχίσει να εμφανίζονται… συμπτώματα της παραλιακής του Αη Γιάννη που είχε καταρρεύσει το 2018, κόβοντας στα δύο τον οικισμό. Προς τα τέλη Ιανουαρίου του 2019 είχαν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές. Ολόκληρο τμήμα της παραλιακής σε μήκος 25 μέτρων περίπου έχει υποστεί καθίζηση. Η θαλασσοταραχή «έσκαψε» από τα θεμέλια την παραλιακή οδό και το φαινόμενο άρχισε να επεκτείνεται.

Είχε υποχωρήσει τμήμα του κρηπιδώματος και η επίστρωση του πεζοδρόμου, ενώ έτσι όπως έφυγε η άμμος συμπαρέσυρε καλώδια και διακόπηκε και ο δημοτικός φωτισμός.

Οι πλάκες από τον πεζόδρομο κατέρρευσαν, ο οδηγός τυφλών έχει καταστραφεί και από την καθίζηση παρασύρθηκε ό,τι υπήρχε στο ενδιάμεσο: από παγκάκια έως στύλους δημοτικού φωτισμού.

Κλιμάκιο της δημοτικής αρχής είχε προχωρήσει σε αυτοψία και είχε δώσει άμεσα εντολή για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του προβλήματος, έγινε διαγωνισμός, αναδείχθηκε ανάδοχος, εγκρίθηκε συμπληρωματική εργολαβία, ακόμη όμως το έργο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Για το έργο είχε υπογραφτεί σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου τον Μάιο του 2022. Βάσει του χρονοδιαγράμματος οι εργασίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Αύγουστο. Αυτό δεν έγινε. Ο ανάδοχος ζήτησε και έλαβε, αν και διατυπώθηκαν επιφυλάξεις από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, παράταση έως τέλος του 2022 για να παραδώσει το έργο. Η ημερομηνία παρήλθε και το έργο δεν παραδόθηκε.

Ο ανάδοχος κατέθεσε αίτημα στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου περί επιμήκυνσης του χρονοδιαγράμματος του έργου έως τις 30 Ιουνίου 2023. «Η επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος καθίσταται δεσμευτική» και το δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την ενέκρινε, περιμένοντας για την παράδοση του έργου, τον ερχόμενο Ιούνιο και πριν χαθεί μία ακόμη τουριστική σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου