ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ραντεβού στους δρόμους

νέο-ραντεβού-στους-δρόμους-922610

Με κλειστές σχολές, φοιτητές συμμετέχουν σε πορεία αύριο Κυριακή, στις 12μ., από την πλατεία Ελευθερίας

Κλειστές συνεχίζουν να κρατούν τις σχολές τους φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, για την τραγωδία στα Τέμπη και με αίτημα «να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα».

Φοιτητές θα δώσουν μάλιστα νέο αγωνιστικό «παρών» στους δρόμους, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, από την πλατεία Ελευθερίας.

Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με φόντο το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ψυχές, στην πλειοψηφία τους νέων.

«Ολοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε τη θλίψη μας, την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Στη θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας από εμάς! Βράζουμε από οργή για το πώς είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χρησιμοποιούν το τρένο ως μέσο μετακίνησης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και με το τραγικό δυστύχημα, κάθε ένας βλέπει τον εαυτό του στη θέση ενός από τα 57 θύματα της τραγωδίας.

«Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν στο ανθρώπινο λάθος προκαλεί την απλή λογική! Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους με απεργίες, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, εδώ και μήνες, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση κι ότι αν δεν παρθούν μέτρα, το μοιραίο βρίσκεται μπροστά. Όλοι τους ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους.

Θα παλέψουμε τώρα για άμεσα μέτρα, για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Το χρωστάμε σε όλους τους νεκρούς συναδέλφους μας, στην Αγάπη, στη Χρύσα, στην Ιφιγένεια, στην Αναστασία, στον Γιάννη, το Γιώργο… Στις οικογένειες των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους!», αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητών, που καλούν όλους τους φοιτητικούς να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Εκτονώνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Χθες, το κύμα των μαθητικών καταλήψεων στα γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, έδειξε σημάδια εκτόνωσης. Μετά τα 20 λουκέτα ανήμερα της μαζικής πορείας στο κέντρο του Βόλου, χθες υπό κατάληψη βρέθηκε μόνο το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ενώ σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου