ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν παρεμβάσεις στο ΕΑΚ Βόλου

ξεκινούν-παρεμβάσεις-στο-εακ-βόλου-922588

Οι εργασίες ξεκινούν με την αποκατάσταση της στατικότητας της βόρειας κερκίδας

Παρεμβάσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο που παραμένει κλειστό αγωνιστικά και ρημάζει, δρομολογεί τμηματικά ο Δήμος Βόλου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την αποκατάσταση της στατικότητας της βόρειας κερκίδας και σταδιακά θα δρομολογηθούν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει λειτουργικό.

Σήμερα, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΕΑΚ δεν χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία αγώνων. Αθλητική… ζωή φιλοξενεί μόνο το ταρτάν με αγωνίσματα στίβου, ενώ το γήπεδο χρησιμοποιείται για κάποιες μόνο προπονήσεις. Δεν είναι μόνο η κατάσταση του χλοοτάπητα άσχημη. Οι κερκίδες έχουν κριθεί επικίνδυνες, καθώς υπάρχει ζήτημα στατικότητας. Διαβρώσεις στην τοιχοποιία και μπάζα συμπληρώνουν το σκηνικό στους χώρους του σταδίου, που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της ερχόμενης Δευτέρας, στη μία το μεσημέρι, πρόκειται να εγκριθεί επικαιροποιημένη μελέτη για εργασίες στη βόρεια κερκίδα, έργο που πρόκειται να βγει σε δημόσιο διαγωνισμό.

Βάσει της τεχνικής μελέτης θα γίνει αποξήλωση όλων των πλαστικών καθισμάτων της κερκίδας, θα καθαιρεθούν όλοι οι τοίχοι, τα επιχρίσματα αλλά και τα παράθυρα στο εσωτερικό της κερκίδας προκειμένου να γίνει αποκάλυψη όλων φερόντων στοιχείων.

Θα κατασκευασθεί εδαφόπλακα σε όλη το δάπεδο που καλύπτει η κερκίδα, θα γίνει αποκατάσταση της τοιχοποιίας στην πρότερη μορφή της με τοίχους, με επιχρίσματα και χρωματισμούς εσωτερικούς και εξωτερικούς. Ακόμη στις θέσεις που υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες θα τοποθετηθούν νέα αλουμινίου.

Στο πάνω μέρος της κερκίδας και συγκεκριμένα στη θέση που κάθονται οι θεατές θα γίνει επίστρωση με τσιμεντοκονίαμα και θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα.

Με όλες τις παρεμβάσεις και την στατική αποκατάσταση της βόρειας κερκίδας του ΕΑΚ Βόλου θα γίνει λειτουργική και προσβάσιμη για το κοινό ενώ ο χώρος κάτω από την κερκίδα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για άλλες χρήσεις του ΕΑΚ όπως αποδυτήρια, ντουζ αθλητών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΠΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, παρεμβάσεις θα γίνουν σε όλο το στάδιο και στον χλοοτάπητα, με έργα που θα προκηρύσσονται τμηματικά. Σημειώνεται ότι εκκρεμεί παρέμβαση 600.000 ευρώ μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος το οποίο αναμένεται να ανοίξει για να ξεκινήσουν να «τρέχουν» οι χρηματοδοτήσεις.

Εμφανείς φθορές παντού μέσα στον χώρο που ρημάζει

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου