ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιοι περνούν από συνεντεύξεις

υποψήφιοι-περνούν-από-συνεντεύξεις-922477

Συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας

Από τη διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων περνούν από προχθές Πέμπτη, υποψήφιοι για τις θέσεις των διευθυντών στα γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας. Η αντίστοιχη διαδικασία σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την επιλογή των διευθυντών στα δημοτικά σχολεία θα ξεκινήσει μεθαύριο, Δευτέρα.

Ηδη, από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανακοινώθηκαν οι αναπροσαρμοσμένοι αξιολογικοί πίνακες των συνολικά 253 υποψηφίων διευθυντών για τις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Οι κ.κ. Πασχάλης Δήμου και Χαράλαμπος Σταχτέας οδηγούν την «κούρσα» της διαδικασίας ανάδειξης νέων διευθυντών, καθώς συγκεντρώνουν τον υψηλότερο μέχρι στιγμής αριθμό μορίων με βάση τα προσόντα τους.

Οπως είναι γνωστό, στη Μαγνησία, στον χώρο της πρωτοβάθμιας, έχουν προκηρυχθεί συνολικά 86 θέσεις διευθυντών, εκ των οποίων οι 78 αφορούν σε δημοτικά σχολεία, τέσσερις σε νηπιαγωγεία και ισάριθμες σε ειδικά δημοτικά σχολεία. Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας έχουν προκηρυχθεί 72 θέσεις γυμνασίων και λυκείων και πέντε για πρότυπα και πειραματικά.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων από τους υποψηφίους επί των πινάκων. Τα τοπικά συμβούλια επιλογής αποφάνθηκαν επί των ενστάσεων και ανάρτησαν τους αναπροσαρμοσμένους αξιολογικούς πίνακες.

Από την Πέμπτη, ξεκίνησαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι συνεντεύξεις των υποψηφίων προκειμένου με βάση τα μόρια που θα λάβουν οι υποψήφιοι, να εκδοθούν οι τελικοί ενιαίοι αξιολογικοί πίνακες, πριν οι υποψήφιοι κάνουν δηλώσεις προτίμησης για την τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες. Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα που διανύουμε.

Σημειώνεται ότι η θητεία των διευθυντών είναι τετραετής, θα ξεκινά με την τοποθέτησή τους και θα λήγει τον Ιούλιο του τέταρτου έτους.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί διευθυντές βρίσκονται στις θέσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια, ήδη από το 2017, οπότε και ανέλαβαν καθήκοντα. Η θητεία τους έληξε στις 31 Ιουλίου 2020 και έκτοτε υπάρχουν διαρκείς παρατάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου