ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 2.000 μαθητές της Μαγνησίας ενημερώθηκαν για το ασφαλές διαδίκτυο

πάνω-από-2-000-μαθητές-της-μαγνησίας-ενημε-922045

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Συνολικά 28 ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο έως και τον Φεβρουάριο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Οι ομιλίες έγιναν σε σχολικά συγκροτήματα και αίθουσες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού Μαγνησίας.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν πάνω από 2.000 μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και γονείς που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν, μεταξύ άλλων:

-τις διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας,

τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,

-τα φαινόμενα του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying), του διαδικτυακού εκβιασμού και εξαναγκασμού ανηλίκων (Cyber Grooming, Sextortion), τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τις ενδεδειγμένες ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,

-την παρουσίαση της ενημερωτικής καμπάνιας SAY NO που αναπτύχθηκε και παρουσιάσθηκε στη χώρα μας σε συνεργασία με τη EUROPOL, ενάντια στον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό, ανηλίκων και ενηλίκων, μέσω του διαδικτύου &

-τις δυνατότητες επικοινωνίας και υποβολής καταγγελίας σε περιπτώσεις διαπίστωσης ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού και κυρίως μαθητών θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου