ΤΟΠΙΚΑ

Δικαστική έρευνα σε βάρος των δύο γιατρών

δικαστική-έρευνα-σε-βάρος-των-δύο-γιατ-921912

«Μίλησαν» τα στοιχεία του Νοσοκομείου και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο Νίκος Χαυτούρας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου για την έκδοση της αναρρωτικής άδειας που χορηγήθηκε από το Αχιλλοπούλειο με την εμπλοκή δύο γιατρών, του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκου Χαυτούρα και ενός επιμελητή γιατρού, στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος πλέον διώκεται ποινικά για το δυστύχημα των Τεμπών.

Την ίδια ώρα «μίλησαν» τα αρχεία του Νοσοκομείου Βόλου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, που έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα μετά την κατεπείγουσα ΕΔΕ που διενήργησε το υπουργείο Υγείας, για την υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας για ένα μήνα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, λίγα 24ωρα μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο αρχείο του Νοσοκομείου Βόλου στο όνομα του Επιθεωρητή είναι καταχωρημένες μόνο δύο εισαγωγές, η μία μετά από τροχαίο και η δεύτερη για επανεξέταση.

Η χρονική όμως περίοδο είναι προγενέστερη, με το διάστημα που ο κ. Χαυτούρας ανέλαβε υπηρεσία ως νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μόλις έσκασε το θέμα, αλλά, κυρίως, μετά την αποκάλυψη από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του παραπεμπτικού που φέρει υπογραφή και σφραγίδα του, στις δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Χαυτούρας σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προέβαλε ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Υποστήριξε ότι όταν πήγε να τον βρει ο Επιθεωρητής, αφού τον εξέτασε και είδε ότι κούτσαινε και επειδή ήξερε ότι είχε προβλήματα με τη μέση από παλιά, τον παρέπεμψε στον υφιστάμενό του για να γράψει την άδεια. Είπε επίσης ότι ο ίδιος εκείνη την ημέρα (2 Μαρτίου 2023), δεν είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία και δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει και να χορηγήσει την αναρρωτική άδεια.

Το ιστορικό που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του

Τους ίδιους ισχυρισμούς προέβαλε και στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ωστόσο η έρευνα που έγινε στα αρχεία του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου διαψεύδουν τον κ. Χαυτούρα.

Τα αρχεία «μίλησαν» και σύμφωνα με τις καταχωρήσεις που έχουν γίνει, ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ νοσηλεύτηκε πρώτη φορά μετά από τροχαίο στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου στις 2 Δεκεμβρίου 2008 και πήρε εξιτήριο λίγες μέρες αργότερα. Η επόμενη φορά που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βόλου ήταν στις 23 Ιανουαρίου 2009.

Ο Νίκος Χαυτούρας ανέλαβε καθήκοντα ως νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Βόλου τον Μάρτιο του 2012, μέχρι τότε εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ ο Νίκος Χαυτούρας, υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα, της αναξιοπρεπούς και ανάρμοστης και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας, της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράβασης των κανόνων της Ιατρικής Δεοντολογίας ,ενώ ο επιμελητής γιατρός της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΒ για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας παραπέμπεται πειθαρχικά για αμελή εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Και οι δύο γιατροί έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ με πρόεδρο τον Δυπεάρχη Φώτη Σερέτη και θα καταθέσουν άμεσα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου