ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο του Βόλου

ανθρωποκυνηγητό-στο-κέντρο-του-βόλου-921783

Μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ματ- Εκαψαν κάδους στην κατάληξη βραδινής πορείας

Ανθρωποκυνηγητό μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ματ χθες το βράδυ, στο κέντρο του Βόλου, με την ολοκλήρωση βραδινής πορείας, που έγινε με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Σε αντίθεση με τις πρωινές μεγαλειώδεις και ειρηνικές πορείες στην πόλη, η βραδινή μύριζε… μπαρούτι από νωρίς.

Η πορεία μαυροφορεμένων και με κουκούλες διαδηλωτών, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν και ξύλα, ξεκίνησε από τον θόλο του κτιρίου Παπαστράτος, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης.

Εκεί, μερίδα διαδηλωτών, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, έστησαν οδόφραγμα στην Ιάσονος με κάδους στους οποίους άναψαν φωτιά. Περίοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο σημείο, εξαιτίας των συγκεντρωμένων.

Όταν οι κάδοι έγιναν στάχτη κι ενώ είχε δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Ιάσονος, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ματ, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα. Στην Κ. Καρτάλη, στην Ιωλκού και στην αρχή της Δημητριάδος, συναντήθηκαν διαδηλωτές και αστυνομία και απειλήθηκαν επεισόδια.

Τελικώς δυνάμεις των ματ περιόρισαν τους αντιεξουσιαστές στην οδό Ιάσονος, την οποία απέκλεισαν κυκλοφοριακά, όπως και τους κάθετους σε αυτή δρόμους και τους απώθησαν έως το κτίριο Παπαστράτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου