ΤΟΠΙΚΑ

Απόφαση – καταπέλτης από το πειθαρχικό

απόφαση-καταπέλτης-από-το-πειθαρχικ-921542

Του αφαιρέθηκε η άδεια δια βίου – Τα επόμενα βήματα του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και η δικαστική έρευνα για έξι επώνυμες καταγγελίες

Το Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με ομόφωνη απόφαση των μελών του αφαιρεί δια βίου την άδεια από τον Βολιώτη αντιεμβολιστή γιατρό, που φέρεται να είχε αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό και τις οποίες και μετέφερε δημοσίως.

Πρόκειται για τον γιατρό, τον οποίο με επώνυμη καταγγελία είχε αναφέρει ο σύζυγος 60χρονης θανούσης, περιγράφοντας τότε ότι προέτρεπε την άτυχη γυναίκα, παρόλο που νοσούσε από κορονοϊό, να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει στο σπίτι της.

Η συγκεκριμένη επώνυμη καταγγελία από τον σύζυγο της 60χρονης έγινε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και των αποκαλύψεων για τη δράση του.

Ο γιατρός φέρεται να χορηγούσε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορονοϊό, αποτρέποντάς τους από το να πάνε στο Νοσοκομείο. «Αν πάτε εκεί θα πεθάνετε», φέρεται να τους έλεγε, ενώ για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού φέρετε να προέτρεπε «μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα».

Με βάση όλα τα παραπάνω διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, καθώς προέκυψαν διάφορα συμπληρωματικά στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης.

Δικαστικές πηγές λένε ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού προηγουμένως ενσωματωθούν τα συμπληρωματικά στοιχεία από τις καταθέσεις των συγγενών των ασθενών άλλων πόλεων, που έχουν καταγγείλει τον 73χρονο. Μόλις συμπληρωθεί όλο το πάζλ, η Εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει ποιά θα είναι η «τύχη» του γιατρού.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για δικογραφία «μαμούθ», καθώς η έρευνα σε βάρος του γιατρού έχει επεκταθεί.

Εκτός από την πρώτη επώνυμη καταγγελία που είχε γίνει από τους οικείους 65χρονης από τη Νέα Ιωνία που απεβίωσε, εναντίον του γιατρού έχει υποβληθεί ακόμη μία επώνυμη καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «κουράριζε» διαδικτυακά μέσω skype και επίσης πέθανε από κορονοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία, αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Η υπόθεση αυτή είχε συνταράξει το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του 2021, όποτε εκτός από τις δικαστικές διαδικασίες κινήθηκαν αντίστοιχες διαδικασίες και στον Ιατρικό σύλλογο Μαγνησίας.

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφαιρέσει από τον γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο. Η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μετά την απόφαση του Πειθαρχικού, το επόμενο βήμα είναι να μπει «λουκέτο» στο ιατρείο του συγκεκριμένου γιατρού, ο οποίος φέρεται ακόμη να ασκεί ιατρικές υπηρεσίες.

Για να γίνει όμως αυτό, όπως εξηγούσαν άνθρωποι του ΙΣΜ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, και να είναι σύμφωνο με όσα προβλέπει ο νόμος, έχει ζητηθεί νομική γνωμοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας, ώστε να είναι όλα σύννομα.

Τι υποστήριξε ο ίδιος στην κατάθεσή του

«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα». Αυτό υποστήριξε ο ίδιος στην κατάθεσή του ενώπιον των αρχών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται εις βάρος του, μετά τις καταγγελίες ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους από covid.

Οι στενοί συγγενείς της 65χρονης, που ήταν οι πρώτοι που τον κατήγγειλαν, κατέθεσαν πως ο γιατρός τους συμβούλευε να μην μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Τους προμήθευε οξυγόνο κατ’ οίκον και όταν η κατάσταση επιβαρύνθηκε φέρεται να τους απέτρεψε να αναζητήσουν τη βοήθεια των γιατρών στο Αχιλλοπούλειο λέγοντάς τους «αν πάτε εκεί θα πεθάνετε».

Ο γιατρός φέρεται επίσης στην κατάθεσή του να επιμένει ότι ο κορονοϊός είναι μία γρίπη και ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν τους πολίτες, «πιστός» στα όσα έλεγε και διαδικτυακά σε διάφορες εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί με μοναχούς του Αγίου Όρους.

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνονταν μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», έλεγε τότε και ξιφουλκούσε κατά των επιστημόνων που παρότρυναν τον κόσμο να αναζητά την ιατρική υποστήριξη των γιατρών αφενός και αφετέρου να εμβολιαστεί κατά του covid 19.

Επίσης αποποιείται κάθε ευθύνη για την «κατάληξη» που είχαν οι θεραπείες του και ουσιαστικά «χρεώνει» στους νεκρούς τις επιπτώσεις που είχαν τα κοκτέιλ αντιβιώσεων και τα «μαντζούνια» που τους συνέστησε, αντί της ενδεδειγμένης θεραπείας που προέβλεπε το ιατρικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου