ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία για γονείς αθλητών από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

ομιλία-για-γονείς-αθλητών-από-τον-δοεπ-921387

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς νεαρών αθλητών (όλων των αθλημάτων, αθλητισμού υποδομής-ακαδημίες και αγωνιστικού αθλητισμού) καθώς και οι προπονητές τους, αλλά και οι υπεύθυνοι τοπικών αθλητικών ενώσεων και αθλητικών συλλόγων.

Θέμα της ομιλίας είναι «Αθλητισμός και Γονείς: Ενισχύοντας την αθλητική εμπειρία των παιδιών», στη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τις συμπεριφορές των γονέων στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και θα παρουσιαστεί η αισιόδοξη προοπτική της ενδυνάμωσης της αθλητικής συμμετοχής παιδιών και εφήβων μέσα από την οικογένεια.

Ο αθλητισμός ειδικά σήμερα, θεωρείται σημαντικός χώρος θετικής ανάπτυξης των νέων με τη δυνατότητα αποκόμισης θετικών αθλητικών και αναπτυξιακών εμπειριών. Η απλή όμως συμμετοχή των νέων αθλητών δεν αποτελεί από μόνη της παράγοντα αθλητικής ανάπτυξης. Εκτός του καθοριστικού ρόλου των προπονητών και των αθλητικών συλλόγων που επιδρά στην απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων αθλητών-τριών, εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των γονέων. Οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των γονέων έχουν μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της αθλητικής τους συμμετοχής, όπως είναι η παρακίνηση, η αίσθηση ευχαρίστησης και η ανάπτυξη δυναμικών χαρακτηριστικών (π.χ. της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης).

Η παρουσίαση-ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου (18.00 – 19.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Σταδίου με Μανδηλαρά), από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Εισηγητής είναι ο Παναγιώτης Γεραμπίνης– διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τμήματος προγραμμάτων και εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Η συμμετοχή στην ομιλία είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου