ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για την ενίσχυση της απασχόλησης

συνάντηση-για-την-ενίσχυση-της-απασχό-920942

Είχαν στελέχη του Job Canter και του «Εσταυρωμένου»

Συνάντηση με τον π. Θεόδωρο Μπατάκα εκπρόσωπο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» είχαν στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο δομών αλλά και η διερεύνηση συνεργασίας στο πλαίσιο της εργασιακής επανένταξης για τους πολίτες οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες από τη Διακονία και είτε είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είτε βρίσκονται σε υψηλή επικινδυνότητα να διαβούν το κατώφλι της φτώχειας.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center κ.κ. Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βάσια Αλεξίου και Ευθαλία Γεωργίου περιέγραψαν τη διεπιστημονικότητα αλλά και το ρόλο του κοινωνικού λειτουργού στο Job Center, τις στατιστικές επιτυχίες της δομής στην ένταξη και επανένταξη των αναζητούντων εργασία.

Επίσης, δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για τη διαδικασία, τα κριτήρια ένταξης, τις μοναδικές περιπτώσεις των εξυπηρετουμένων του Κέντρου Απασχόλησης αλλά και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου