ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων στον Βόλο

πλούσιο-πρόγραμμα-επισκέψεων-στον-βό-920912

Παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από την Ιταλία και την Τουρκία φιλοξενούμενοι του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία εκπαιδευτικών από την Ιταλία και την Τουρκία από το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με θέμα «Τα παιδιά σώζουν τον κόσμο».

Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν την Ακρόπολη ενώ στον Βόλο πήραν γεύση από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Ταξίδεψαν με τον Μουτζούρη και επισκέφτηκαν το Πήλιο, όπου πέταξαν χαρταετό και γεύτηκαν τοπικά εδέσματα.

Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας όπου τους υποδέχθηκαν οι μαθητές με κεράσματα και παραδοσιακά τραγούδια, στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων και μετά πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με θέμα τα «Artbots» από την κ. Αναστασία – Ζωή Σουλιώτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το μεσημέρι τους παρατέθηκε το τραπέζι στο σχολείο με παραδοσιακά εδέσματα από τους γονείς των μαθητών.

Την επομένη ημέρα επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Πόλης του Βόλου, όπου ο κ. Γιάννης Κουτής τους έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ιστορίας της πόλης. Το απόγευμα συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο με θέμα «Κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά» της κ. Αναστασίας Ξηρομερίτου, όπου κατασκεύασαν κούκλες με διάφορα υλικά που υπήρχαν στο σχολείο. Μετά το εργαστήριο τους δόθηκαν όλες οι βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο έργο και τα εργαστήρια. Το βράδυ τους προσφέρθηκε δείπνο στο τσιπουράδικο «Φιλαράκια» όπου οι ξένοι γνώρισαν την παράδοση του Βόλου στα τσιπουράδικα.

Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν μοναστήρι στα Μετέωρα όπου έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά του τοπίου και τη Θεσσαλονίκη. «Τους αποχαιρετήσαμε με την ευχή να φύγουν από την πόλη και τη χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστώ πολύ όσους μας βοήθησαν, χορηγούς και γονείς, ώστε να πετύχει αυτή η συνάντηση και να δείξουμε πόσο φιλόξενοι είμαστε ως λαός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, Αποστολία Μπέκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου