ΤΟΠΙΚΑ

Παιδί με πρόβλημα όρασης απέκτησε τα απαραίτητα

παιδί-με-πρόβλημα-όρασης-απέκτησε-τα-α-920897

Στην προσπάθεια συνέβαλλαν Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Δήμος Βόλου, όταν το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε… αδυναμία

Το δικό του ευχαριστώ απευθύνει σχολείο του νομού, στους φορείς που συνέδραμαν προκειμένου μαθητής του, με πρόβλημα όρασης να αποκτήσει τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό για να μπορεί να μελετά και να ανταποκρίνεται στα μαθήματά του.

Πρόκειται για την υπόθεση μαθητή της β’ λυκείου, ο οποίος έχει όραση μόλις 2,5% και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παρακολούθησης των μαθημάτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς και εφόσον χάλασε ο εξοπλισμός που του είχε παραδοθεί πριν εννέα χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας επικαλέστηκε «κενό Νόμου» και δεν χορήγησε νέο εξοπλισμό στον μαθητή που πήγαινε σχολείο με πορτατίφ με λαμπάκι led ως έσχατη λύση για να παρακολουθεί στοιχειωδώς το μάθημα.

Οι τοπικοί φορείς βρήκαν λύση για την περίπτωση του αριστούχου μαθητή, ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στη διάθεσή του τον ειδικό εξοπλισμό.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης ήταν εκείνος που διερεύνησε τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν και κάλεσε τον διευθυντή του σχολείου, βάσει αυτών των διατάξεων, να καταθέσει αίτημα στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να χορηγηθεί στο σχολείο ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Ο διευθυντής του λυκείου, όντως κατέθεσε αίτημα και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, το ενέκρινε άμεσα. Με χρήματα της επιτροπής αγοράστηκε ένα lap top τελευταίας τεχνολογίας και μία ειδική κάμερα, συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν στο σχολείο και στη συνέχεια με τη μορφή δανεισμού, στον μαθητή της β’ τάξης του λυκείου.

Σε ανακοίνωσή του, το σχολείο ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα:

«Ο διευθυντής του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Ιωάννης Σαλαμουρίδης και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη, τον κ. Ιωάννη Μπερέτα, διευθυντή του 2ου ΕΚ Βόλου και εκπρόσωπο της Δ.Δ.Ε. στη σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, τον κ. Δημήτρη Σαμαρά, στέλεχος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και τον κ. Ευθύμιο Τζούνη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, για τις προσπάθειες και ενέργειές τους που αφορούν την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού μαθητή του σχολείου μας με πρόβλημα όρασης».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου